REKLAMA
Witam!
W okolicach września planuję zakup nowego auta. Do tej pory woziłem się Golfem III w dieslu i pora na zmiany. Potrzebuję auta o nieco większej przestrzeni w bagażniku, stąd decyzja o zakupie kombi/sedana. Planowałem zakupić Golfa 4, ale wybrałem jednak LPG ze względu na szalejące ostatnio ceny, a ciężko o takiego Golfa. Cena oscylująca w granicach 10k, z tolerancją do tysiaka więcej.
Sporo jeżdżę na autostradzie, stąd zależy mi na w miarę sensownej mocy, stąd auta z silnikiem 1.6 raczej odpadają jeśli chodzi o większe auto. No i oczywiście zależy mi na normalnych kosztach eksploatacji.
Zrobiłem już rozeznanie i daję kilka propozycji (jestem otwarty na inne):
- Audi A4 B6 1.8T - auta chyba nie trzeba przedstawiać, dobry gaz ponoć dobrze współpracuje z tym silnikiem.
- Honda Accord VII 2.0 - mankamentem lakier, miałem Hondę w rodzinie i to było jedno z lepszych aut (niezawodne, rzadko się psuło), tylko czy w tej cenie da się znaleźć sensowny egzemplarz?
- VW Bora 1.8T - ponoć tani w eksploatacji.
Z tego co czytałem, Ople Vectra C są dość awaryjne i uciązliwe przez to w eksploatowaniu.
Co jesteście w stanie mi powiedzieć o ww. samochodach, ewentualnie dodać swoją propozycję?
Z góry dziękuję!