Kombi/sedan z dużym bagażnikiem/mpv do 10 tys

05 Wrz 2014, 08:41

Takie pytanko mam :
Czy to, że każda rozmowa handlowa wyglądała tak :
"- dzieńdobry czy jest hydrop...?
- moja odp: tak jest
- to dziękuje pa. :D
"
oznacza tyle, że ten układ jest do kitu? Otóż nie, oznacza tylko i wyłącznie tyle, że dzwoniący takiego zawieszenia nie chciał - przynajmniej ja wychodzę z takie założenia.
Czy jeśli ja nie chcąc diesla zadzwonię do Ciebie i dowiem się, że to C5 to diesel po czym podziękuję, to będzie wyznacznikiem, że diesle to złe samochody? :)

I nie mówię tego, żeby być złośliwy, chodzi mi tylko o to, że mitologia nie jest dla mnie wyznacznikiem rzeczywistości :)
Zoltowski
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 09 2010
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: Daewoo Lanos
Silnik: 1.5 78 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

05 Wrz 2014, 09:07

Zoltowski napisał(a):oznacza tyle, że ten układ jest do kitu? Otóż nie, oznacza tylko i wyłącznie tyle, że dzwoniący takiego zawieszenia nie chciał - przynajmniej ja wychodzę z takie założenia.

Źle mnie zrozumiałeś :D ja nie mówię o jednym kliencie tylko o sprzedaży auta przez ileś (nie pamiętam dokładnie) m-cy co w moim przypadku było klęską bo nawet V8ki sprzedawałem krócej.

Jeżeli wierzysz w serwis poprzednieego właściciela i w to że auto jeździło po dobrych drogach to kup c5 :ok:

P.S

Jedynym autem po które nikt nie zadzwonił to była astraF :D ale w sumie po kilku miesiącach jazdy i serwisu nie byłem zaskoczony tym faktem :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

05 Wrz 2014, 09:15

Tzn rozumiem, że chodzi o problemy z odsprzedażą - rzeczywiście źle się do tego odniosłem :)
Generalnie szukam auta na lata więc nie obawiam się tego rodzaju kłopotów, ale bardzo dziękuję za cenną uwagę :yes:
Zoltowski
Nowicjusz

10 Wrz 2014, 08:30

Panowie,
Zapadła w domu decyzja, że będziemy chcieli zakupić minivana (zgodnie z opinią Noisy - dzięki! :) )
Najbardziej spodobała się nam Mazda Premacy - czy jest coś poza lubiącym ją rudzielcem, na co powinniśmy zwrócić uwagę? A może są jakieś przeciwwskazania do tego auta? Wiem, że części są stosunkowo droższe od np. Opla Zafiry jednak czy Mazda nie będzie psuła się rzadziej?
Jak wygląda jej porównanie np. z Renault Scenic 2.0 ?
Może jeszcze jakieś propozycje (Sharan, Alehabra i Galaxy raczej odpadają)
Zoltowski
Nowicjusz

10 Wrz 2014, 10:06

Renaulta sobie odpuść złego. Premacy to japońska robota nic się tam nie dzieje oprócz rudej.
Silniki najtrwalsze sa diesle 2.0 90KM ewentualnie benzynka 2.0 + lpg.
Warto sprawdzić co najmniej 2-3 egzemplarze przed zakupem wybranego, porównać je ze sobą
Za ta kasę obok Zafiry to rozsądna opcja ja innych pomysłów nie mam :)
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

10 Wrz 2014, 10:15

Rudej się jakoś przesadnie nie boję, znajomy nieopodal prowadzi warsztat gdzie głównie zajmuje się blacharką, więc zatroszczymy się o to wspólnymi siłami. :)
W okolicy Torunia mam 4 sztuki, do tego 2 w niedalekim Włocławku więc coś się z pewnością wybierze (w zakresie 1999 - 2002 rocznikowo więc niestety przedliftowe - ponoć po lifcie lepsza blacharka, ale i budżet nie ten. Silniki 1.8 (135 KM lub 100 KM - tego drugiego nie chcę, moim zdaniem zbyt słaby) i 2.0, patrzę wyłącznie na benzynę (lub benz + LPG). Jak ten pierwszy (1.8) się sprawuje?).
Co do Renault to podpytuję wyłącznie dlatego, że autko to wizualnie podoba się mojej żonie (kobiety i ich podejście do samochodów :twisted: ).
Zoltowski
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Gruntownie zmodernizowana Skoda Octavia
    Udoskonalona Škoda Octavia opuszcza już centralne zakłady marki w Mlada Boleslav. Dzięki przeprojektowanej przedniej i tylnej części nadwozia oraz najnowocześniejszym rozwiązaniom z zakresu asystentów prowadzenia, ...