REKLAMA
Witam.
Prosiłbym abyście pomogli mi dokonać wyboru. Przez to, że mam 2 metry wzrostu moja skodzina, jest można powiedzieć ciasna, za mną rzadko kto decyduje się usiąść. Z racji tego potrzebuję coś większego z segmentu D. Rocznie przejeżdżam około 15-17 tys. kilometrów, głównie miasto-krótkie odcinki, w okresie wakacyjnym większość to
trasa (100-350km). Interesuje mnie LPG ewentualnie Benzyna do zamontowania instalacji LPG. Budżet to maksymalnie 20tys. Przeglądałem różne fora również to i doszedłem do wniosku, że te modele są warte uwagi:
Ford Mondeo MKIII 2.0 po 2005r. (brak rdzy)
Opel Vectra C tu nie jestem zorientowany co do preferowanych silników pod LPG
Honda Accord VII 2.0
Póki co, jeszcze nie oglądałem żadnego z wymienionych. Chciałbym się zorientować, jak wygląda ilość miejsca za fotelem kierowcy. Na zdjęciach mam wrażenie, że fotele są zawsze dosunięte w stronę kierownicy, co daje złudzenie dużej ilości miejsca z tyłu. Może ktoś z forumowiczów posiada jeden z tych modeli i mógłby się podzielić wrażeniami . Ewentualnie wchodzą w grę samochody z segmentu K jak Mazda 5. Z tego co się jeszcze orientuję proponowanymi samochodami w tym zakresie cenowym oraz segmencie są Citroen C5, Saab 9-3, Audi A4 B6, Passat B5 lift a nawet mercedes W203, lecz te samochody raczej mnie nie interesują. Na Mercedesa bym się skusił, lecz ciężko jest znaleźć egzemplarz zadbany w tej cenie.