Kombi/SUV ...Auto rodzinne 2+1 do 34tyś np Hyundaii40...

11 Mar 2021, 11:51

Witam, nadeszła chwila na zakup samochodu:)a że laik ze mnie totalny zatem przychodzę z pytaniami do was:)

Na chwilę obecną jeżdżę Fordem Focusem 2014 r kombi i jestem bardzo zadowolony(ale auto tylko pożyczone ...2 lata jeżdżone i czas oddać i coś kupić:))

Wymagania niewielkie tzn:niech mało pali(w miarę) tanie w eksploatacji i naprawach,nie mniejsze niż focus jak by było ciut większe to super:)

Na chwilę obecna spodobał mi się hyundai i40 w kombi diesel 136koni (jakiś tam model mam wstępnie upatrzony od znajomego) .
Rocznik chyba 2011 ok 200tyś na liczniku(a ile w rzeczywistości...)
Ktoś coś możne powiedzieć o tym samochodzie...???

Auta na ktore zwrocilem uwage:

- Peugeot 308
- Peugeot 5008
- Opel Insignia
- Opel Astra
- Mitsubishi ASX
- Citroen c5

Rozrzut jak ruska katjusza...... :)
Ale może coś od razu odradzicie bo...i będzie łatwiej szukać :)
-
Solar
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 02 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiat Doblo I
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

11 Mar 2021, 13:19

Jak uzytkujesz samochód (Ile km/rok itp)? Jeśli z użytkowania wyjdzie że diesel Ci się nada to:
I40 ok,
Pug 508 (tylko diesel, najlepiej 2.0 163km)
C5 ok silnik jak wyżej.

Asx tylko benzyna, to sporo mniejszy samochód. Astra do rozważenia a Insignia bym wyrzucił.
sisinho17
Aktywny

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: I30, ceed
Silnik: 1.5 tgdi
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi

11 Mar 2021, 13:30

Przesiadać się z focusa do astry czy 308 to żadna radocha. 508 i C5 spoko, alternatywnie masz mondeo (ten w sumie jeśli chodzi o naprawę budy powinien wyjść najtaniej). Zerknij też na Volvo v70
Jeśli nie potrzebujesz aż tak dużego auta jak powyższe to masz lagunę
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

13 Mar 2021, 17:52

Witam,mam na uwadze Peugeota 308 combi 2017(październik ) lift 1.6 bluehdi 100km.
Samochód sprowadzony z Francji.
Przebieg 151k
Brak panoramy
Bez dwumasy

Auto używane głównie do jazdy po miescie(jak każdy dotychczasowy diesel które uzywalem)

Cena ok 33k(bez cla)

Na pierwszy rzut oka auto w bardzo dobrym stanie (na co zwrócić uwagę przy pierwszej jeździe lub na co ma zwrócić uwagę mechanik przy przeglądzie)

Taki rocznik z takim przebiegiem do mnie przemawia. ....
Solar
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 02 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiat Doblo I
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Inny
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dwie lewe ręce - obsługa własnego auta
    Mogłoby się wydawać, że włączenie świateł przeciwmgłowych, wymiana koła na zapasowe czy znajomość sygnalizacji świateł ostrzegawczych na desce rozdzielczej to podstawowe umiejętności, jakie powinien posiadać kierowca. Tymczasem ...
    Autobusy specjalne
    Autobusy są stosunkowo rzadko poddawane adaptacjom i wykorzystywane do innych niż tradycyjne zastosowań. Niemniej jednak czasami, szczególnie ze względu na duże wymiary nadwozi oraz wyższy niż w samochodach ciężarowych ...