Kombi w benzynie +/- 90 tys.

13 Lip 2017, 13:47

Kolega pracuje na serwisie w Hyundaiu, z tego co wiem to zawsze mówi, że najlepiej sprawuje się Elantra, 0 problemów, przyjeżdżają tylko na podstawowy serwis, na drugim miejscu i40, reszta modeli to tak średniawo.
ushiromawashi
Nowicjusz

Zdjęcia: 15
Prawo jazdy: 28 03 2012
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Nissan Note
Silnik: 1.4 88KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

13 Lip 2017, 21:19

A czy auto musi być koniecznie nówka z salonu? Pytam ponieważ w tych pieniądzach możesz kupić auto 1-2 roczne o klasę wyżej z pewną historią od pierwszego własciciela.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Na Twoim miejscu przemyślałbym to, możesz przejrzeć oferty np. leaseplan.pl auta salonowe czasami mega wyposażone z pewną historią i przebiegi znikome.
HeaveN1993
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 04 2011
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Nie mam

14 Lip 2017, 10:16

Dobra wczoraj pojeżdźiłem troche tą astra i naprawdę fajne autko, twardsze od fiata i kii , ale za to lepiej trzymało sie drogi, wykonczenie w srodku na lepszym poziomie niż w kii i fiacie, wszystko pod ręka naprawdę tutaj sie postarali. W mojej ocenie autko powinno byc na pierwszym miejscu mojej listy , ale niestety nie jest , poczytałem troche o oplu i troche mnie odrzuciło od tego auta
http://astra5klub.pl/akcje-serwisowe-naprawcze-f17.html
http://astra5klub.pl/uszkodzony-t-ok-as ... -t475.html
http://astra5klub.pl/skrzynia-m32-t269.html
Pękające tłoki i wadliwe skrzynie dają mi do myslenia, w ogóle na tym forum jest wymienione wile usterek, czego nie mozna zaobserwować na forum Fiata, tam nie ma jakiś takich poważnych powtarzających się problemów, no może z wyjątkiem niefabrycznych instalacji LPG, do tego arogancja dealer'ów opla w dwóch salonach mnie też zniechęciła, może to jakis znak , aby odpuścić sobie te fantastyczne auto :) W poniedziałek może bedę cos więcej wiedział kiedy dostanę kię ceed do testów, to się odezwę.
redzik
Nowicjusz

Auto: seat leon

14 Lip 2017, 19:51

Samochód używany odpada. Mąż nastawił się na nowy i nie chce myśleć o używanym. Dziś byliśmy w salonie Hyundaia i jak narazie wybraliśmy model i30 wagon silnikiem 1.4 GDI. Stwierdziliśmy, że nie potrzebujemy aż tak dużego samochodu jak i40. Cenowo też zaproponowali korzystną ofertę. za tydzień jazda testowa, zobaczymy jak się sprawdzi. Opla również odrzuciliśmy ze względu na niekorzystne opinie od dwóch mechaników.
alutish
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 4-2009
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: Audi A4 B6
Paliwo: Diesel

14 Lip 2017, 23:17

alutish napisał(a):Samochód używany odpada. Mąż nastawił się na nowy i nie chce myśleć o używanym. Dziś byliśmy w salonie Hyundaia i jak narazie wybraliśmy model i30 wagon silnikiem 1.4 GDI

Chyba cos ci sie pomyliło Hyundai nie ma silników 1.4 GDI :)
redzik
Nowicjusz

Auto: seat leon

15 Lip 2017, 10:20

Fakt, 1.4 t-gdi
alutish
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 4-2009
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: Audi A4 B6
Paliwo: Diesel
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Peugeot 508
    Peugeot pokazał swoje najnowsze dziecko - 508. Po bezpłciowym poprzedniku w końcu mamy dawkę zadziorności. Nie wiem jak Wam ale mi bardzo podoba się kokpit mimo, że nie jestem fanem dotykowych ekranów oraz piękny tył. ...