CrazyHorse może się wtrące
![Szczęśliwy :D]()
ale źle odbierasz pewne fakty które dotyczą silnika 1,6 z gOlfa
![OK :ok:]()
.
Jego problemem nie jest to że jest stary tylko to że jest gówniany i jedyna jego zaletą jest nie psucie się do którego przyzwyczaiły nas fsi/tsi...
Więc znaczek 16V, pojemność silnika nie zmienia faktu że to auto nie jedzie. Według mnie przyczyn trzeba szukać troszku głębiej czyli w gównianych rozwiązaniach tech. chociażby głowicy bo raczej nie w pojemności... oczywiście porównując do podobnych jednostek n/a innych firm.
Wspominasz o latach 80tych ale już wtedy były silniki 16V które i tak biły na głowę to coś a biły nie dlatego że były lata 80te tylko dlatego że ten silnik jest taki a nie inny.
Oczywiście można go polecić do toczenia się z zaznaczeniem olania spalania ale nie mówmy że to jest normalny silnik a jego wada jest wiek bo tak nie jest.
A już tak ogólnie skoro tak wszyscy hejtujemy VAGi to może zastanówmy się które silniki benzynowe są godne polecenia i spełniają wymogi normalnego serwisu, jazdy, trwałości i ekonomi???
Bo osobiście mnie trochę śmieszy gdzie np> z palety audi a3 8p poleca się jedną benzynę i to jaką???
I to jest dla mnie obciach
![OK :ok:]()