Kombi za ~30tys pod LPG

12 Paź 2017, 19:36

Masz rację, nie jest to typowy argument, bo powtarza go non stop jedynie trzech forumowiczów (wszyscy "stali" wiedzą o kogo chodzi), inni jednak podkreślają kwestię relacji osiągi/spalanie. Przeglądałem stare posty Crazy i nie zauważyłem, żeby hejtował wszystkie francuskie auta jak leci - pisze o wadach samochodów, które dla obiektywnej osoby interesującej się motoryzacją są zwykłymi bublami. A motywów działania nie znam - może to frustracja, a może chęć ostrzeżenia innych przed błędami, które sam popełnił. No i Ciebie od frustratów nie wyzywał, przecież nie jesteś hejterem VAG ;)
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

12 Paź 2017, 19:55

Panowie - po raz kolejny, dyskusjami między sobą odchodzicie od właściwego tematu :!: Wiem, że kolega mike was znowu rozdrażnił, ale może warto przymknąć oko na jego posty i prowadzić dyskusję na temat, z pominięciem jego wypowiedzi? Czasami naprawdę lepiej zignorować czyjąś wypowiedż, niż się wykłócać i szarpać sobie nerwy. Wróćcie do tematu, bo autor z całą pewnością czeka na konkretne odpowiedzi.
Ja kupiłem niedawno Peugeota 406 SW z silnikiem 1,8, z 2008 roku, założyłem LPG i śmigam zadowolony. Każde auto ma jakieś zalety i wady. Nikt nigdy nie wie, co w danym aucie się zepsuje i kiedy to nastąpi. Być może mój peżocik też się kiedyś zepsuje. Ale Nubirka, mimo, że stara i dobra konstrukcja oplowska, tanie części itd a też się zaczęła psuć. Spójrzcie na Wasze opinie o autach bardziej trzeźwo i nie wytykajcie sobie nawzajem błędów, bo każdy ma troszkę racji opisując daną markę czy model :wink:
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

13 Paź 2017, 16:52

MotoAlbercik napisał(a):Peugeota 406 SW z silnikiem 1,8, z 2008 roku

chyba Ci chodziło o 407?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

15 Paź 2017, 17:50

dzida napisał(a):chyba Ci chodziło o 407?

Sorki - tak dokładnie - 407 SW :ok:
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

15 Paź 2017, 18:38

CrazyHorse może się wtrące :D ale źle odbierasz pewne fakty które dotyczą silnika 1,6 z gOlfa :ok: .
Jego problemem nie jest to że jest stary tylko to że jest gówniany i jedyna jego zaletą jest nie psucie się do którego przyzwyczaiły nas fsi/tsi...
Więc znaczek 16V, pojemność silnika nie zmienia faktu że to auto nie jedzie. Według mnie przyczyn trzeba szukać troszku głębiej czyli w gównianych rozwiązaniach tech. chociażby głowicy bo raczej nie w pojemności... oczywiście porównując do podobnych jednostek n/a innych firm.
Wspominasz o latach 80tych ale już wtedy były silniki 16V które i tak biły na głowę to coś a biły nie dlatego że były lata 80te tylko dlatego że ten silnik jest taki a nie inny.
Oczywiście można go polecić do toczenia się z zaznaczeniem olania spalania ale nie mówmy że to jest normalny silnik a jego wada jest wiek bo tak nie jest.
A już tak ogólnie skoro tak wszyscy hejtujemy VAGi to może zastanówmy się które silniki benzynowe są godne polecenia i spełniają wymogi normalnego serwisu, jazdy, trwałości i ekonomi???
Bo osobiście mnie trochę śmieszy gdzie np> z palety audi a3 8p poleca się jedną benzynę i to jaką??? :no:
I to jest dla mnie obciach :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, nie urządzaj samochodowych kuligów
    Zima zachęca do aktywnego wypoczynku, a rodzice, próbując uatrakcyjnić dzieciom dni wolne od nauki, czasem realizują niebezpieczne pomysły. Jednym z nich są samochodowe kuligi, czyli ciągnięcie przez jadący samochód ...