Kombi za 45 tyś

23 Lis 2013, 01:51

Witam, mierzę się z zakupem auta. Auto do 45 tyś, kombi, rok produkcji powyżej 2007 roku. Nie chcę żadnych kompaktów typu astra, focus czy volvo v50. Auto ma być po prostu duże, ale nie żaden żagiel typu SUV. Myślałem o Volvo v70 (2.4), toyota Avensis (2.2), Audi A6( (2.0, 2.7, 3.0), BMW 5 (2.0, 3.0) oraz Citroen C5 (2.0). Różna auta, całkiem różne...ale jak to jest...nie mając kasy podobają sie wszystkie, człowiek ma pieniądze na "wymarzone" to wybrzydza...stąd moja prośba o pomoc w wyborze, a może inna propozycja. Przejrzałem już wszystkie fora opisujące wszystkie możliwe marki i silniki... :( żal. Proszę o pomoc. :evil:
Fiddler
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2002
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

23 Lis 2013, 10:24

Fajne duze kombi to fiat Croma i za ta kase miałbys nawet 2010r. Silnik 1.9 lub 2.4 JTD.
Ten mocniejszy jest bardzo dobry. Nie pali nie wiadomo ile a jezdzie swietnie.
Avensis z 2.2 sobie odpuść d-cat lubi robic problemy.
Bejca z 3.0 ropniakiem swoje wypija i o spalaniu ponizej 8 litrów zapomnij.
2.0 TDI problematyczny równiez sredni pomysł.
Dorzuc jeszcze Honde Accord w kombi do kompletu ma dobre silniki.
Volvo z 2.4D jest ok. Francja z 2.0 HDI tez ok choc elektrownia juz gorzej.
Zdecyduj jeszcze jaki silnik wybierasz diesla czy benzyne. Jak Pb to warto wziasc wieksza pojemnośc i założyc LPG zreszta w wiekszym aucie to raczej wskazane.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

23 Lis 2013, 10:44

A Mondeo Mk4 i Opel Insignia?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

23 Lis 2013, 18:21

co do Cromy, to ma mieszane uczucia, klika dni temu jechałem ponoć w najlepszej opcji, autko przyjemnie się prowadzi ale wykończenie żenada, nawet elementy drewniane są z kiepskiej jakości plastików :) O hondzie myślałem, seden bardzo ładny ale chce kombi, a kombi w accordzie wygląda jak trumnowóz więc odpada, a za tego w nowej budzie musiałbym dać z 60 tyś. Teraz Opel Insygnia...i tu nie wiem, podobno bardzo fajna jest ta wersja bi turbo ale pewnie pali jak smok, a dieslach nie spotyka sie na forach dobrych opinii.
Fiddler
Nowicjusz

23 Lis 2013, 18:49

Ja mam wersje Bi Turbo i nie narzekam. Spalanie fakt faktem wyższe trochę ale mnie nie przeraza. A Mondeo Mk4?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

24 Lis 2013, 00:30

no właśnie nie chce już Forda, mam focusa mk1 którego rudy mi już prawie całego zjadl, w poprzedniej pracy miałem mondeo z 2004 roku które miało zjedzone drzwi a teraz w pracy mieliśmy juz to nowe Mondeo które może nie było zjedzone, ale miały non stop jakies usterki plus problem z turbiną, a autko było nowe :( także jakoś Ford mnie nie przekonuje. Co do Opla to jeszcze pomyślę, ale dziś znalazłem jeszcze jeden typ ..Mercedes C 200 z 2008 roku..tylko te plastiki takie jakieś chamskie :(
Fiddler
Nowicjusz

24 Lis 2013, 12:45

Mi osobiście nie podoba się ten model Mercedesa,ale to też kwestia tego czego oczekujesz,na pewno jako kombi całkiem nieźle się sprawdzi. Mondeo mk4 to całkiem ciekawa propozycja,warto się nad nią moim zdaniem zastanowić i mieści się w podanym budżecie.
Laserwash
Początkujący

Auto: M3