Kombii/sedan do 12k. Dla rodziny 2+1

18 Gru 2017, 13:31

Hej! Szykuje sie do zmiany auta. Obecnie vw pasztet b5 1.9 ahh który juz ma nakulane 750 tys km. Silnik ma sie dobrze ale elektryka i elektronika umiera juz powoli. Szukam kombii lub sedana ktory pomiesci wozek i klamoty dla dziecka podczas wyjazdow. Chcialbym cos innego niz VAG. Klade nacisk na auto zasilane gnojówką gdyż przebiegi beda okolo 30-45 tys km rocznie zaleznie od pogody. Klimatyzacja jest wymogiem natomiast reszta udogodnien jak bedzie to bedzie. Problem w tym ze nie mam bladego pojecia na jakie auta patrzec przy tym budzecie.

Pozdrawiam!
brontokoparka
Nowicjusz

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: opel
Silnik: x16xel
Paliwo: Benzyna

18 Gru 2017, 21:09

brontokoparka napisał(a):nakulane 750 tys km

Chociaż jeden ma realny stan licznika :mrgreen:

Ode mnie c5
Dorzucając jakieś 2k możesz pomyśleć o focusie, vectrze c, 407
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

19 Gru 2017, 12:18

He! Podejrzewam że licznik już leci drugie okrążenie :mrgreen: .
Duże różnice są między c5 a 407?
Ogólnie z francuzami nie miałem styczności oprócz 306 z 1998 który ciągle miał problemy z tylną belką.
brontokoparka
Nowicjusz

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: opel
Silnik: x16xel
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zimowa EkoJazda
    Jak jeździć ekologicznie i ekonomicznie zimą? Zasady są te same o każdej porze roku, ale w trudnych warunkach pogodowych, niskich temperaturach mają jeszcze większy wpływ na bezpieczeństwo wszystkich uczestników ruchu ...
    Toyota Century 1967 rok
    Pierwsza Toyota Century miała za zadanie zdobyć japoński rynek aut luksusowych. Auto powstało w setną rocznicę urodzin Sakichi Toyody, założyciela Toyota Industries, i temu zawdzięcza swoją nazwę. Samochód jest flagowym ...