Kombik do 25 tyś

17 Wrz 2017, 20:35

Jak ma być przestronne kombi pod LPG to zerknij na:
Citroen C5 II 2.0
Mazda 6 I 2.0
Honda Accord VII 2.0
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

17 Wrz 2017, 21:10

Może Fiat Croma 1.8 140 KM?
ossy Mazda 6? Ze względu na rdzę nie polecam, tak tak zaraz ktoś powie że polifty poprawili, tylko czemu gniją tak samo :?: Accord jest śliczny w sedanie ale to co zrobili w kombi to jakaś parodia. Jakby nowe były tańsze to pewnie zakłady pogrzebowe Hondami by się wozili poza tym budżet taki se bo to jakie autor ma wymagania to już w hondzie kończy się produkcja modelu a za końcówkę zadbana trzeba zapłacić więcej jak 25 (tak mi się wydaje)
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

17 Wrz 2017, 21:48

A mnie się tam podoba Accord VII w kombi :wink:

Może Toyota Avensis?
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

17 Wrz 2017, 22:10

Mnie też się podoba. Ma wydłużony rozstaw osi względem sedana, co przekłada się na większą ilość miejsca na tylnej kanapie.
azzurro
Aktywny

Auto: Jeansowe kombi

18 Wrz 2017, 10:48

Kao napisał(a):Może Fiat Croma 1.8 140 KM?

No mogłoby być :ok: Wygląd zewnętrzny i wewnętrzny jest ok, silnik jest ok. Tylko że mało ich jest :( Ale mamy kolejne autko :) Mimo, że do Fiata się zraziłem w momencie jak spieprzyli maluszka robiąc el i elx, a potem niedopracowane Punto. Ale biorę pod uwagę. O opiniach będziemy dyskutowali później.
mike napisał(a):A mnie się tam podoba Accord VII w kombi

mike - niestety - w necie znalazłem tylko jedną z 2008 roku ( końcówka produkcji ) i prawie za 30 tys. Więc nie wchodzi w grę.
mike napisał(a):Może Toyota Avensis?

Też mogłaby być :ok: Ale jest ich tylko kilka sztuk w moich wymaganiach :(
Ossy napisał(a):Honda Accord VII 2.0

Też fajna, ale jest tylko jedna i to dość daleko :( Nie ma w czym wybierać.
Ossy napisał(a):Citroen C5 II 2.0

Też mogłoby być :ok: Ale tez mało tego jest :( Nawet na III bym się szarpnął, ale jeszcze mniej tego jest.
Ossy napisał(a):Mazda 6 I 2.0

Mogłaby być, ale jest tylko jedna taka :(
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

18 Wrz 2017, 11:24

A czemu tak sztywno trzymasz się wymogu rocznika 2007+?
Faber
Aktywny

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 18 03 2010
Auto: Mazda 6 / Laguna II
Silnik: 2.0 / 2.0T
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda MX-5 - samochód do driftu
    Ciekawie prezentuje się również Mazda MX-5, szczególnie jej druga generacja o oznaczeniu NB. To niewielki, tylnonapędowy kabriolet, którego największymi zaletami są niska masa i rozsądne ceny. Auto kupimy ...

18 Wrz 2017, 14:16

A ford c-max wchodzi w grę? To Trochę kombi łamane przez minivana ale na pewno ciekawa opcja.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Mateq
Początkujący

Prawo jazdy: 12 03 1993
Przebieg/rok: 21tys. km
Auto: Lexus is 250
Silnik: 2.5
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

18 Wrz 2017, 16:31

Faber napisał(a):A czemu tak sztywno trzymasz się wymogu rocznika 2007+?

Tak jak napisałem w pierwszym poście, szukam auta nie starszego niż 10 lat.
Mateq napisał(a):A ford c-max wchodzi w grę? To Trochę kombi łamane przez minivana ale na pewno ciekawa opcja.

Fordy mi się podobają. Nawet Focus-y są fajne. Tylko że słyszałem z wielu źródeł, że Fordy nie lubią LPG. A będąc przy temacie - dlaczego tak naprawdę Fordy nie lubią tego rozaju paliwa? Jest ich troszkę w LPG...Co jest nie tak z tymi silnikami?
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

18 Wrz 2017, 18:14

To zależy gdzie się dowiedziałeś o tym bo ja szukam i nic nie widzę.
Często jest tak że ogólnie gaz odradzają bo piszą że nadaje się tylko do kuchenek ale to nie jest odpowiedz na Twoje pytanie :)

Wracając do Twojego auta to powstaje duży problem bo odrzucone zostało większość propozycji a Twój budżet i wymagania co do segmentu/rocznika stają się nie realne dlatego musisz sam iść na jakiś kompromis.

@Może saab?
[link do oferty na Allegro wygasł]
Chociaż tutaj pasował by bardziej 9-5 ale 9-3 wydaje się być zgrabniejszy no i młodszy.
Mateq
Początkujący

18 Wrz 2017, 18:22

Moim zdaniem spokojnie możesz szukać Vectry C z 2.0t 175 KM. Autko przestronne i z zapasem mocy, w dodatku lpg podchodzi bez problemu. Z uwagi na nie za dużą ilość tych egzemlaprzy polecam skontaktować się z Omegą1217 z Sieradza lub Car-matem, u których często można wychaczyć fajną sztukę a i mają jako handlarze dobrą opinię.
ligus86
Początkujący

Prawo jazdy: 14 02 2005
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Fiat Bravo
Silnik: 1.4 T-Jet 150 KM

18 Wrz 2017, 20:15

Panowie - tu nie chodzi głównie o samo auto, bo kombiki do 25 tyś mogę poszukać sam na necie, Tu chodzi głównie o jego użytkowanie. Żeby nie było sytuacji, że kupię i będę więcej go naprawiał niż jeździł. Waidomo - każde auto ma jakieś mankamenty. Mniejsze czy większe. I o to mi chodzi. Jedno ma gnijącą na potęgę karoserię, inne ma problemy z elektryką, a jeszcze inne z silnikiem. A jak kupię to autko, to chciałbym nim pojeździć minimim 5 lat.
Narazie mamy :
Kia Ceed z silnikiem 1,6
Toyota Avensis II 1,8
Fiat Croma II 1,8
Ford Focus Mk2 2,0
Hyundai i30 1,6
Opel Astra H 1,6
Peugeot 407 1,8 - ten mnie zainteresował najbardziej - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Peugeot 308 T7 1,6
Toyota Avensis II 1,8
Najbardziej w oko wpadł mi ten Peugeocik. Co o nim myślicie? Jak wygląda w nim sprawa z silnikiem, karoserią, z LPG?
Znalazłem jeszcze takiego Peugeota 407, ale bez LPG. Jednak za ta cenę, można się chyba zastanowić, aLPG można założyc. Koszt LPG to jakieś 3 tyś jak się nie mylę - [link do oferty na Allegro wygasł]
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

18 Wrz 2017, 20:32

Mój kuzyn ma właśnie takiego również zagazował ze względu na przebiegi oczywiście serwisuje auto jak należy i auto nie sprawia mu problemów a ma go już 4 lata i zrobił 80tys km.
Wada? Nie jedzie :) Jeśli chodzi o karoserię to jest to francuz i stosunkowo młode auto dlatego też jeśli chodzi i korozję to bym się tutaj nie przejmował.

Saaba odrzuciłeś?

Dodam już na koniec że szkoda że odrzuciłeś volvo bo na prawdę są to fajne auta na pewno lepiej wykończone niższy spadek wartości a wygląd, mi się podoba ale Tobie nie a o to właśnie chodzi że to Tobie się powinno spodobać.
Mateq
Początkujący

18 Wrz 2017, 22:32

Mateq napisał(a):Saaba odrzuciłeś?

Saab ma wnętrze jakieś takie...No i nie ma ich zbyt wiele, więc nie ma w czym wybierać.
Mateq napisał(a):Dodam już na koniec że szkoda że odrzuciłeś volvo bo na prawdę są to fajne auta

Tak, wiem. Zewnetrznie mi się podobają, ale ten środek jakiś taki inny niż wszystkie. No i myslę, że ta środkowa konsola to byłaby dla mnie niewygodna w obsłudze - za nisko trzeba sięgać do pokręteł i przycisków.
Te dwie marki odpadają.
Ale ten Peugeot 407 chodzi mi po głowie. W śląkim są trzy takie autka - jedno z LPG, a dwa bez. Jest między nimi silniczek 2 litry z dość dużą moca. I cena przystępna, bo nawet jak założę LPG to w tych 25 tyś powinienem się zmieścić. Do tego dwa z nich mają powymieniane rozrząd, oleje itp. Oczywiście będzie to do weryfikacji - mam zamiar zamówić sprawdzenie autka przez naszego forumowego specjalistę - motozakup :) Myślę sobie nad pakietem Gold.
No chyba, że te auta bądż któryś z tych silników jest problematyczny to będziemy rozważać inną markę. Ale nadal czekam na propozycje - przypominam, że chodzi mi o autka jak najmniej awaryjne, z wnętrzem podobnym do Peugeota. Bo taki deseń mi się podoba. A z zewnątrz sa one prawie takie same.
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

18 Wrz 2017, 23:34

Tutaj masz fajny wóz:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Sprzedawca pewny, niemal w ciemno możesz jechać z gotówką :ok: za resztę porządne LPG i hulać
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Rok produkcji: 2004

18 Wrz 2017, 23:41

No to jeszcze masz do wyboru konkurenta czyli [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Na pewno technologicznie jest to nowsze auto, wyglądem/osiągami również wygrywa jedynie problemem może być budżet bo 25+/- tys samo auto kosztuje a Ty chyba chcesz się w całości zamknąć?
Mateq
Początkujący