REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
mike napisał(a):Jakiej wielkości auta oczekujesz? Kompakt, czy bardziej klasa średnia?
łysy napisał(a):A co powiesz na Skodę Octavię I 1.8T z końcówki produkcji?
akurat to, co napisałeś o Focusie jest przypadłością diesli (tych mniejszych). Jeśli w Nubirze masz 2.0 PB to nic dziwnego - idzie z pojemnościMotoAlbercik napisał(a):Pisząc o 130 konikach, miałem na myśli moc, a raczej przyspieszenie podczas np. wyprzedzania. Że jak wcisnę gaz, to żeby to autko naprawdę szło, a nie rozpędzało się przez kilkadziesiąt metrów. Nubirką jestem w stanie wyprzedzać nawet na 5 biegu. Rzadko kiedy muszę włączać czwórkę. Jak wcisnę gaz, to to auto naprawdę jedzie. Kiedyś jak mi się Nubira zepsuła, miałem jako auto zastępcze Forda Focusa mk2 kombi z silnikiem Diesla 1,8 chyba 115 koników. I powiem szczerze, że podczas wyprzedzania się zawiodłem, przyzwyczajony do przyspieszenia Nubiry. Wyprzedzić chciałem tira i podczas wyprzedzania musiałem niestety odpuścić, bo będąc w połowie tira wiedziałem, że nie zdążę. Nubirą spokojnie bym wyprzedził.
veloce napisał(a):MotoAlbercik trochę nie rozumiem - piszesz że jeździłeś Cee'dem 1.6 i się słabo zbiera, a mimo to rozważasz jego zakup. Do tego jest to segment C, którego nie chcesz
masz rację, acz byłem jakoś przekonany, że w wymaganiach stoi 2010+veloce napisał(a):mike, kolega szuka auta do 10lat, Mondeo Mk4 nie ma starszych