Komfortowe auto w okolicy 20 tys

21 Sty 2017, 15:32

Witam, tak jak w temacie szukam komfortowego auta, aktualnie najbardziej przekonany jestem do skody superb 2.8 benzyna (z gazem, bądź montaż po zakupie) z automatyczną skrzynią oraz w skórze.

Chciałbym się dowiedzieć czegś wiecej o niej może miał już ktoś z nią styczność, artykułów jest kilka i nie wiem czy wszystkie żetelne, z problemów to elektronika, przepalające się żarówki, rdzewienie tylnej klapy, w niektórych pisali też o progach i drzwiach, oraz słabe przednie zawieszenie.

ew. może coś innego zaproponujecie w tej cenie? faktyczny koszt auta po kupnie z rejestracją ubezpieczeniem oraz wymianą rozrządu (jeśli nie jest na łańcuszku) oraz gazem nie powienien przekroczyć 25 tys.
silnik benzyna + gaz
miedzy 2.4 a 3.0 (bardziej przekonany jestem na 2.8-3.0)
dobry automat
fajna wersja w skórze (super że skoda superb chyba jako jedyna bardzo często ma tylną kanapę podgrzewaną czego nie widziałem w audi bądź bmw)

myślałem też nad audi a6 c5
moze bmw e39 (chodź raczej odpada + sądzę że duże ryzyko w znalezieniu w dobrym stanie)
volvo s60 chodź mało kto ze znajomych może mi o nim powiedzieć oraz podobno bardzo awaryjne są te automaty według artykułów

zależy mi na wygodzie z jazdy czyli dużo miejsca, wygodne fotele oraz kultura pracy silnika była na dobry poziomie powiedzmy przy 160 km/h silnik pracował neutralnie ( mój obecny ford od 150 się bardzo męczy i spalanie jest przeogromne)
damianhg
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 06 2012
Przebieg/rok: 4tys. km
Auto: Ford focus mk1
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

21 Sty 2017, 20:58

Co aż tak bardzo urzekło Cię w "limuzynie" budżetowej marki, która jest technicznym klonem Passeratti i s-ki, a która jest gorzej wykonana, choć koszty utrzymania identyczne? Już lepiej a6.

Ode mnie Nissan Maxima
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

21 Sty 2017, 23:28

co do skody przede wszystkim ilość miejsca, chyba nie ma konkurenta,
do tego miałem okazje się nią przejechać i komfort wygody jest niesamowity,
dlaczego uważasz że jest słabo wykonana? wnętrze moim zdaniem jest wysokiej jakości dobre spasowanie i jakość materiałów bynajmniej tak mi się wydaje,

jestem też otwarty na inne modele np. ta a6, a ten nissan wydaje się być sredni na pierwszy rzut oka może po dokladniejszym przyjrzeniu
damianhg
Nowicjusz

22 Sty 2017, 00:16

Miałem kiedyś trochę do czynienia z Superbem, i jak dla mnie wnętrze tego auta, jak na wóz "luksusowy" jest żenujące. O jego wyglądzie nie wspomnę, bo o gustach się nie dyskutuje, ale Passeratti wygląda IMO lepiej we wnętrzu. Do tego kupujesz auto budżetowej marki, gdzie koszta utrzymania są porównywalne z wozami "lepszych" marek.
Maxima może nie wygląda, ale fajnie jeździ i się nie psuje (byłem wieziony taką i bardzo mi się podobało).
Masz jeszcze wozy typu Peugeot 607, Saab 9-5, Hyundai Sonata, Honda Legend, ustrzelisz jakiegoś Lexusa GS/LS.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

22 Sty 2017, 13:24

Jeśli jesteś w stanie dołożyć parę tysięcy to ja tu widzę Lexusa gs300.
velcapone
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 104
Auto: Subaru Legacy
Typ: Kombi

22 Sty 2017, 13:36

a więc poczytam o peugeocie 607 i lexusie gs 300 może chwile sie wstrzymam, hmm a tak coś od was automaty dobre mają? np od volvo odstraszyl mnie automat który naprawde lubi się chrzanić, oraz coś na ich temat? zapewne większości dowiem się z artykułów natomiast tam też mogą być bajki nie raz lepiej dowiedzieć się od urzytkowników ;)
damianhg
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dacia Logan MCV
    Model słynący z atrakcyjnej ceny w stosunku do oferowanej przestronności wnętrza, wysokiej niezawodności i praktyczności, zyskał nowy design, nowe osiągi oraz silniki. Nowy Logan MCV – 5-miejscowe kombi – jest ...

22 Sty 2017, 13:41

np od volvo odstraszyl mnie automat który naprawde lubi się chrzanić, oraz coś na ich temat?

Automat sam w sobie nie jest zły. Po prostu konstrukcja jest troszkę za słaba w połączeniu z sinikami, które mają wysoki moment.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km