21 Sty 2017, 15:32
Witam, tak jak w temacie szukam komfortowego auta, aktualnie najbardziej przekonany jestem do skody superb 2.8 benzyna (z gazem, bądź montaż po zakupie) z automatyczną skrzynią oraz w skórze.
Chciałbym się dowiedzieć czegś wiecej o niej może miał już ktoś z nią styczność, artykułów jest kilka i nie wiem czy wszystkie żetelne, z problemów to elektronika, przepalające się żarówki, rdzewienie tylnej klapy, w niektórych pisali też o progach i drzwiach, oraz słabe przednie zawieszenie.
ew. może coś innego zaproponujecie w tej cenie? faktyczny koszt auta po kupnie z rejestracją ubezpieczeniem oraz wymianą rozrządu (jeśli nie jest na łańcuszku) oraz gazem nie powienien przekroczyć 25 tys.
silnik benzyna + gaz
miedzy 2.4 a 3.0 (bardziej przekonany jestem na 2.8-3.0)
dobry automat
fajna wersja w skórze (super że skoda superb chyba jako jedyna bardzo często ma tylną kanapę podgrzewaną czego nie widziałem w audi bądź bmw)
myślałem też nad audi a6 c5
moze bmw e39 (chodź raczej odpada + sądzę że duże ryzyko w znalezieniu w dobrym stanie)
volvo s60 chodź mało kto ze znajomych może mi o nim powiedzieć oraz podobno bardzo awaryjne są te automaty według artykułów
zależy mi na wygodzie z jazdy czyli dużo miejsca, wygodne fotele oraz kultura pracy silnika była na dobry poziomie powiedzmy przy 160 km/h silnik pracował neutralnie ( mój obecny ford od 150 się bardzo męczy i spalanie jest przeogromne)