04 Kwi 2012, 09:48
Witam,
szukam komfortowego, niedużego autka tak za 25-30tys.zł. Zależy mi głownie na tym, żeby jazda była przyjemna, cicha, żeby auto "płynęło" na drodze. Nie chcę auta do szpanu, lansu, popisywania się, 'kto pierwszy spod świateł"... Również nie potrzebuję sportowego zawieszenia. Wiadomo - zależy mi też na bezawaryjności i ekonomice. Nie potrzebuję dużego samochodu, choć fajnie by było jakby był 5 drzwiowy, poruszam się głównie w trasie, po mieście sporadycznie. Wyposażenie też nie musi być jakieś 'full wypas' (podstawa - klima, elektr. szyby/lusterka, chętnie tempomat i 6 bieg). NIE CHCE GOLFA ANI BWM. Moje typy (które niekoniecznie mogą być trafne - dlatego prosze o pomoc:) ):
Audi a3 - bardzo mi się podoba stylistyka autka, diesel 2.0 (ponoć niemal bezawaryjny i bardzo oszczędny), chociaż w tej cenie cieżko będzie dostać 5 drzwiowe... no i rocznik starszy.
Audi a4
Ford focus - tu przemawia za mną rocznik (2006 w górę), choć nie wiem jak wygląda cała reszta
Ford mondeo
Honda Civic UFO (8 gen) - honda jak to honda... ale jak z komfortem w tej wersji? obecnie mam 6 gen hb i jest tragedia...:/ duży plus że się w ogóle nie psuje...
Mazda 3
Mazda 6
Opel Astra 3
Opel Vectra C
Peugeot 407 też mi się podoba, choć słyszałem niezbyt dobre opinie o tych samochodach
do seatów też nie jestem przekonany...
Proszę o uwagi, spostrzeżenia, opinie, jestem otwarty na propozycje, z wymienionych przeze mnie pozycji najbardziej mi odpowiada audi a3 - nowoczesna stylistyka, niezawodowność, ale rocznik troszkę odstrasza...