REKLAMA
Witam wszystkich!
Jeżdżę tym co widać i najwyższy czas pomyśleć o czymś nowym.
Interesuje mnie benzyna pod LPG. Budżet do 40 tys. PLN na całość, czyli przegląd zerowy plus LPG.
Główne kryteria wyboru to:
- Komfort – przede wszystkim dobre wyciszenie z dobrym audio;
- Niezawodność i niskie koszty utrzymania;
- Nie jakieś kosmiczne spalanie (12-13 LPG l w mieście);
- Automat – najlepiej klasyczny, żeby był trwały (odkąd miałem okazję przejechać się automatem to już wiem, że to jest po prostu to);
- Musi wejść wózek do bagażnika i nie zając go całego! (w ramach nieodległej przyszłości);
- Robię rocznie około 25 tys. km; 50% miasto/50% trasa;
- Dobrze jakby ten samochód starczył na jakieś 4-5 lat w miarę bezawaryjnej jazdy.
Moje typy po przestudiowaniu forum:
- Lexus GS300 – tylko nie wiem jak z tym serwisem i spalaniem
- Honda Accord VII – nie wiem jak tam z automatem?
- I tyle...
Bardzo Was proszę o pomoc i sugestie, co jeszcze można w tym budżecie fajnego kupić. Nie mam żadnych wymagań co do wielkości, marki czy rocznika, o ile samochód mniej więcej spełni powyższe wymagania (domyślam się, że w całości jest to nierealne).
Odnośnie mojego stylu jazdy to jestem raczej spokojnym kierowcą, najbardziej zależy mi na komforcie, a nie na tym by był to potwór zwijający asfalt. Oczywiście nie wlokę się wiecznie za TIR-em 70 km/h, więc totalny muł to nie może być, ale moc to nie priorytet (dlatego nie ma jej wymienionej wyżej).
Jeśli chodzi o wyposażenie to nie mam konkretnych preferencji – nie musi być nawigacji, skóry ani takich bajerów. Starczy, że będzie automatyczna klimatyzacja i fajnie jakby były jakieś czujniki parkowania. No i to audio, o którym wspominałem.
Tak jak pisałem wcześniej – nie zamykam się na żaden samochód – im więcej propozycji tym fajniej bo będę miał o czym myśleć.
Z góry dzięki za pomoc!