REKLAMA
Cześć wszystkim .
Sam ostatnio szukałem samochodu dla siebie, a teraz poszukuję czegoś dla znajomego .
Rozgląda się generalnie za czymś większym, może być kombi, o ile by w miarę fajnie się prezentowało, albo jakiś pojemny hatchback.
Najbardziej zainteresowany jest Mazdą 6 - czymś w stylu tej [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] .Są naprawdę ładne, mi też się podobają. Kolega koniecznie szuka w benzynie i chciałby trochę pośmigać i później założyć gaz, w zasadzie to fajnie byłoby znaleźć samochodzik za ok. 22-23tysie, żeby te 25 liczyć już z zainstalowaniem gazu, a wiadomo też, że po zakupie coś tam trzeba będzie pewnie zrobić.
Byliśmy ostatnio na giełdzie we Wrocławiu i nawet spodobała nam się.. Laguna III . Tylko pytanie, co możecie powiedzieć o Lagunie III ? Też przechodziłem przez Laguny, dla siebie kupiłem jedynkę, bo wiem, jakie są opinie o dwójce "królowej lawet", dlatego chcę spytać, czy ten sam czarny pijar nie tyczy się przypadkiem trójeczki . Bo też są bardzo ładne, aczkolwiek nie ma ich tak dużo. Chyba, że ta na giełdzie była podejrzana, bo była chyba za 25tys, a teraz patrzę, że w necie od 29 się ogłoszenia zaczynają, chociaż to roczniki 2009, tamta była 2007 albo 2008.
Polecałem też Toyotę Avensis w kombi, w tych cenach coś z rocznika 2005-2006 można dorwać.
Ja tam polecałem znajomemu dieselka, ale chce benzynę bo fakt, że dużo jeździ (codziennie jakieś 100km), więc inwestycja w LPG by się stosunkowo szybko zwróciła.
Dodam, że Passat odpada .
Z góry dzięki za wszystkie opinie i pomoc .
Rejon poszukiwań to Wrocław +- 100km.