Kompakt do 13 tysięcy

23 Cze 2018, 12:55

Witam w końcu przyszedł czas żebym ja młodziak kupił sobie swoją pierwszą bryke :)
Szukam auta do miasta, czegoś z segmentu B lub C, 2/3 lub 4/5 drzwiowe bez różnicy, benzyna/lpg z racji przebiegów rzędu 20k po miastach, taniego w eksploatacji, ale nie kompletnego muła. W oko wpadły mi corolle e12 1.4 i focusy 2 1.6 z okolic 2005 roku czy budżet jest adekwatny na takie fury? Focus mi się bardziej podoba silnikowo, ok wnętrze i masywna sylwetka, chyba auto w samie sobie też nie jest bardzo awaryjne i nie zjada go rdza (auto raczej nie będzie garażowane). Warto patrzeć w tym budżecie na jakieś golfy 5 i mazdy 3 czy trupiarnia? A może jakieś inne modele? Poszukuje aut z mazowieckiego.
Takie luźne propozycje ode mnie, masakrujcie do woli :D :
https://allegro.pl/focus-mk2-1-6-16v-11 ... 58033.html
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
michupach
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 01 2017
Auto: Nie mam

23 Cze 2018, 13:32

Pierwszy focus ładny, ale nie pasuje mi odcień maski
Exodiss
Początkujący

Auto: Peugeot 406 Coupe
Silnik: 3.0 V6 207KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

23 Cze 2018, 15:01

a jak te fordowskie 1.6 ti-vct znosi gaz? samochód ma nalatane 260 tyś gaz od 2013 więc można spokojnie założyć że połowa przebiegu zrobiona na lpg
michupach
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 01 2017
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Kierowco, nie bądź drogowym recydywistą
    Ryzykowne zachowania użytkowników dróg mają negatywny wpływ na bezpieczeństwo ruchu drogowego i powodują wypadki ze skutkiem śmiertelnym. Jednak wciąż się zdarzają, często świadomie popełniane wielokrotnie. ...