REKLAMA
Witam.
Powoli przymierzam się do zmiany samochodu i potrzebuję pomocy, porady jak zwał tak zwał. Mój budżet to maks maksów 20 000zł. Ogólnie jestem fanem japońskiej motoryzacji i całe doświadczenie jakie zdobyłem opiera się na dwóch civikach i trzech Accorach, z których byłem bardzo zadowolony. Od 3 lat przyjemność z podróżowania sprawia mi i mojej żonie motocykl – wszelkie wycieczki, krótkie i długie, a na co dzień do pracy mam skuter. Dlatego samochód głównie służyć będzie mi do większych zakupów, jazdy do pracy w zimie czy w ulewne dni, ale może się tak zdarzyć, że jednak „wyskoczymy” na Chorwacje autem Rocznie samochodem robię 5 tysięcy km. Szukam kompakta, odpadają maluchy typu Yaris czy Jazz i nie chcę też dużych aut ze względu na stosunek rocznik/cena i koszta utrzymania. Zależy mi na niezawodności dlatego myślę o Corolli e12 po lifcie, o której już się trochę doczytałem.
Zależy mi na benzynie (nie chcę diesla i lpg):
-silnik min 1.6 max 1.8/2.0
- 4/5 drzwi
- dobre zabezpieczenie przed rdzą (to mnie denerwowało w Hondacha raczej brak zabezpieczenia )
-roczniki minimum 2004/5
Myślę bardzo poważnie o Corolii e12 min 2005 rok, Civic VII po prostu nie, golf też nie, francuzy nie, mazdy 3 fajne ale gniją podobnie focusy, bmw e46 bez sensu - za drogie w utrzymaniu. Gdzieś tam myślałem o Leonie, nawet Superbie, ale pod kątem niezawodności czyli to na czym mi zależy Corolla wypada najlepiej.
Czy ktoś może mnie jakoś zniechęcić, zbić z tropu lub też jednak potwierdzić moje przemyślenia i polecić tą Corollę? Wiecie jak to jest gdy się szuka auta, niby mam jakieś preferencje, pomysł, ale jednak jest tyle tego… Pomożecie?