REKLAMA
Witam wszystkich, jako że jestem przed wyborem nowego samochodu i mam kilka dylematów na które nie znalazłem odpowiedzi postanowiłem założyć tu konto i zasięgnąć porady
Szukam jakiegoś kompaktowego, 5-drzwiowego hatchbacka który posłuży mi jakiś czas i jego eksploatacja nie będzie sprawiała wielkich, kosztownych problemów. Jeżdżę zarówno poza miastem jak i w mieście, głównie sam, czasem zabieram więcej pasażerów i jakiś bagaż na różne wypady.
Obecnie mam Fiata Bravo, a zastanawiam się głównie pomiędzy 3 modelami, dokładnie w tej kolejności: Fordem Focusem Mk III po lifcie, Seatem Leonem III i Kią Ceed II, wizualnie mi się podobają i słyszę raczej dobre opinie o tych konstrukcjach, ale jestem otwarty na inne propozycje.
Jak te samochody wypadają w porównaniu ze sobą? Jakie silniki polecacie a jakich się wystrzegać? Jak wygląda zabezpieczenie antykorozyjne tych samochodów (tu słyszałem o problemach z koreańskim autem)? Czy może macie jakieś inne propozycje z podobnego segmentu i w podobnej cenie?