REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
visigoth napisał(a):Jeszcze raz wielkie dzięki za linki. Przyznam się, że nie brałem pod uwagę samochodów marki BMW może dlatego, że często jakimiś rupieciami tej marki szaleją po drogach świeżo upieczeni kierowcy nie rzadko na promilach. Opcja jak najbardziej ciekawa, godna rozważenia.
Jeżeli chodzi o Mazdę to oczywiście zakładam, że będzie to samochód rocznikowo starszy niż Focus czy Civic, ale biorąc pod uwagę legendarną trwalość tego auta to nie powiino być wielkim problemem. Mam na myśli rzeczywisty przebieg auta a nie wykazywany na liczniku przekręconym o 100 tys km. W zakupie Mazdy 6 odstrasza mnie fakt, iż znakomita większośc samochodów to egzemplarze sprowadzone głownie z Niemiec i to po poważnych kolizjach. Polskich salonowych sztuk jest niewiele, gdyż przedstawicielstwo Mazdy w Polsce działa od niedawna chyba 2 lat.
JerzyB333, jeżeli można chciałbym zapytać o kwestię korozji nadwozia w Mazdach 6. Oprócz sporadycznych awarii koła dwumasowego, korozja nadwozia jest najczęściej wymienianą wadą tego wysoko ocenianego pojazdu. Czy w Twoim przypadku też występowały podobne problemy, jak było z awaryjnością i z jakiego źródła nabyłeś egzemplarz - bezpośrednio z zagranicy czy też kupiłeś w Polsce.
visigoth napisał(a):Jeżdżę mało, przede wszytkim po mieście, rocznie maksymalnie do 12 tys km zatem silnik raczej benzynowy. I masz rację, że zadbane Mazdy 6 szybko schodzą, co jednoznacznie świadczy o ich znakomitej opinii. Poza tym auto naprawdę świetnie wygląda.
Jeżeli chodzi o BMW 116 to istotnie, gdy spojrzałem do internetu to opinie o awaryjności ma niemalże jak Renault Laguna II.
Ciekawi mnie tez wasza opinia na temat Seata Toledo. Nie wszyscy są entuzjastami jego sylwetki, ale auto wydaje się być solidne i z dużym bagażnikiem.
visigoth napisał(a):JerzyB333 :Czy masz może jakieś namiary na w miarę solidnego sprzedawcę Mazdy 6 w Polsce, najlepiej w okolicach Łodzi albo gościa który sprowadza te auta z zagranicy bez automatycznego cofania licznika.
Mój znajomy ma identycznego Seata jak Twój tylko z manualną skrzynia biegów i też sobie chwali, z jedynym niewielkim zastrzeżeniem na temat jakości materiałów wykończenia wnętrza.
Honda Civic jest naprawdę warta świeczki. Sam zastanawiam się nad 2-3 letnim
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do Otomoto wygasł]