Cześć!
Przeczytałem całą masę artykułów/poradników/opinii, ale wciąż mam wątpliwości.
Szukam auta w budżecie 10tys. zł. Przeznaczenie: rzadko miejskie, często średnie trasy (50-100km), czasem dłuższe trasy (500km). Miesięcznie więcej niż 2tys km nie pęknie, zazwyczaj będzie to około 1tys, może mniej. Stawiam na auto w gazie. Czeka mnie dużo przeprowadzania się, więc pojemność bagażnika jest istotna. Na początku zwracałem uwagę głównie na kombi, jednak po obejrzeniu kilku aut (Passaty, A4/A6) stwierdziłem, że nie ma sensu kupowania klasycznego kombi, którego bagażnika nigdy w pełni nie wykorzystam. Dlatego też stawiam na kompakty, ewentualnie jakieś mniejsze kombi.
Zwracam uwagę głównie na:
Focus Mk1/Mk2
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Opel Astra H
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]To modele, które najczęściej pojawiają się w postach podobnych do mojego. Do tego moją uwagę przykuwa Citroen C4 i Mazda 3.
Jeśli chodzi o
mniejsze kombi, to jedyne co zwróciło moją uwagę, to Golf z 2006r
Co sądzicie o tych modelach? Wiem, że nawet przy wyborze konkretnego modelu muszę zwrócić uwagę na rodzaj silnika, żeby dobrze dogadywał się z gazem - poradników do tego też mam od groma
Dodatkowo zacząłem zastanawiać się nad kupnem auta w benzynie i założenia gazu - budżet na wszystko to nadal będzie ok. 10k, więc czy jest sens to rozważać?
Ahh, moja aktualna lokalizacja to Lubuskie, ale sporo podróżuję aż po Podlasie, więc rozstrzał dość spory o.O