REKLAMA
Cześć, z racji zmiany pracy oddaję ( przynajmniej na jakiś czas ) samochód służbowy więc pojawia się potrzeba zakupu własnych czterech kółek.
Auto ma służyć do dojazdów do pracy około 15km w jedną stronę na drodze szybkiego ruchu plus raz w tygodniu 50km w jedną stronę.
Wcześniej prywatnie miałem BMW e90 z którego byłem bardzo zadowolony pod kątem użytkowania, prowadzenia i całokształtu.
Celuję w Compacta lub ewentualnie w sedana. Mile widziany automat ale nie jest wymagany.
Z opcji które rozważam:
Alfa Romeo Gulietta - wizualnie bardzo mi pasuje, względnie dobre opinie ale sztuka w której siedziałem miała fotele które dawały odczucie siedzenia na kamieniu, wszystkie tak mają?
Opel Astra J/K - zwykle poprawne auta, w miarę młode rocznikowo
Volvo V40 - miałem przyjemność jeździć volvo s60 i nowym v60 - wizualnie bardzo mi odpowiada
Seat Leon 3/ Golf VII/Jetta - tutaj sam nie wiem co napisać, najwięcej charakteru i twardego plastiku ma leon no i przy okazji jest opcja dorwania go w wersji ze światłami LED. ( W BMW miałem bixenon który był rewelacyjny i jeśli nie muszę nie chciałbym wracać do halogenu ).
Może ktoś miał podobne dylematy i pomoże mi to zebrać w całość zawężając grono poszukiwanych aut i ich wersji silnikowych.