REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Kelos93 napisał(a):VAG - jakoś z góry odrzuciłem całego vaga, ale powoli też się do nich przekonuje. Dziewczyna ma Leona III 1.2 TSI 110km i jak na tą moc naprawdę spoko to jeździ, spalanie małe, w środku już dość świeżo wygląda, w miarę dobrze się prowadzi. Tym silnikom TSI nie ufam, wiem że nie wszystkie konstrukcje były udane i poprawiali.
Kelos93 napisał(a):Wiedziałem że silniki TSI zostały poprawione, ale nie sądziłem że na tyle że zwrot o 180 stopni i są nagle bardzo udane. Dotyczy to wszystkich TSI po 2012 co są na pasku zamiast łańcuchu? Jakieś konkretne kody silnika najbardziej godne polecenia ?
Kelos93 napisał(a):Wiedziałem że silniki TSI zostały poprawione, ale nie sądziłem że na tyle że zwrot o 180 stopni i są nagle bardzo udane. Dotyczy to wszystkich TSI po 2012 co są na pasku zamiast łańcuchu? Jakieś konkretne kody silnika najbardziej godne polecenia ?
szybki napisał(a): Nie ma żadnego zwrotu o 180' jest zmniejszony pobór oleju i tyle. Zmniejszony bo dalej jest tylko że w ilościach akceptowalnych. Do tego gdzie ucho nie przyłożysz w tym aucie to dalej jest to samo. Jak nie wierzysz to wpisz sobie na google hasła pt. Wypadanie zapłonów TSI, wpisz sobie ...i tak można pisać i pisać. Co ciekawe każdy temat występuje w setkach razy przy TSI a fanboje dalej się cieszą i opisują te auta jak faktycznie po zlikwidowaniu wady olejowej już byłby to prawie Mercedes w124 z 2jz pod maską.
rbkt666 napisał(a):Wypadanie zapłonów najczęściej jest spowodowane nagarem w dolocie silnika co dotyczy wszystkich TSI.
rbkt666 napisał(a):Poza tym nie bardzo jest się czego czepić. Cicha praca, prosta konstrukcja,
rbkt666 napisał(a):Leona 3 szukać najlepiej 1.4 TSI 125KM lub 140KM. 122KM często dalej mają problemy z poborem oleju
To już słyszałeś, temat znany, nawet na jutubie wystarczy wpisać.Tego jeszcze nie slyszałem
W końcu to vag, nie byliby sobą gdyby nie wypuścili kilkudziesięciu silników w jednym modelu z czego tylko kilka jest godnych poleceniaNie ma się czego czepiać a potem :
To zostaw, w czym problemResztę tej idylli zostawię bez komentarza
rbkt666 napisał(a):To już słyszałeś, temat znany, nawet na jutubie wystarczy wpisać.
rbkt666 napisał(a):To zostaw, w czym problem
Trevor napisał(a):No tak niemiecka marka to trzeba hejtować i wrzucać wszystko do jednego worka.
Szkoda że 90% aut współczesnych vaga na ulicy ma TSI pod maska i na 100% każdy ma wypadanie zapłonu, szarpanie itd.
Pomijam fakt, że z ekipy znam u siebie Golfa V GTI pod 300 koni, Leona FR, Audi A3 8P też podłubane, dostają w piernicz dzień w dzień i wszystko w okolicy 20 lat i śmigają super, to są te "kiepskie TSI"
kiepskie TSI to lata 2008-2013