REKLAMA
Szykuję się do zmiany samochodu. Do wydania mam max 15 000 zł (jeśli do opłat to odpowiednio mniej). Chciałbym żeby był choć trochę komfortowy, silnik nie był mułowaty (wyścigówki też nie szukam), wygodny z przodu dla 2 osób, ale żeby była też możliwość pojechać gdzieś w 4 osoby + jakieś bagaże. Interesuje mnie tylko Pb z możliwością założenia w niedługim po zakupie czasie LPG. Podobają mi się sedany, ale mam pewne wątpliwości czy w moim przypadku warto kupić większy samochód, do którego części będą droższe, a ze względu na większą masę osiągi słabsze (przy takim samym silniku jak w kompakcie). Kusi mnie przestrzeń i komfort jaką oferują większe samochody, ale .... no właśnie, czy warto za to przepłacać?
W związku z tym, mam do Was prośbę. Wybierzcie po jednym samochodzie z poniższych list (1 sedan i 1 kompakt) uzasadniając wybór jednym zdaniem. Mam nadzieję, że z Waszą pomocą lista kandydatów zmniejszy się do 3-4 samochodów . Wtedy rozważę jeszcze raz wszystkie "za" i "przeciw" i będę mógł szukać konkretnego modelu, lub po prostu kupię ten który trafi się w lepszym stanie .
Kompakty:
-Audi A3 5d 1.8
-Seat Leon 1.8
-Opel Astra II 5d 1.6/coupe 1.8
-Honda Civic VII 1.6
-VW Golf IV 1.8
Sedany:
-BMW E46 318i/318is
-Honda Accord 1.8
-Audi A4 1.8
-Lancia Lybra 1.8/1.9 JTD
-Opel Vectra 1.8