REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
NuNu napisał(a):Ok dzięki kolego , i jestem również zdania że nje ma co pisać i gadać źle na auto francuskie póki się go nie kupi i sprawdzić.
tomekdk napisał(a):To nie myślałeś o tym, że skoro posiadasz jakieś uprzedzenia to może doradzanie innym to nie najlepsze posunięcie, bo wtedy doradzanie jest obarczone Twoimi uprzedzeniami i cierpią na tym inni?
Sam do niedawna, jak to Polacy, byłem uprzedzony do Francuzów, do momentu jak spróbowałem sprawdzonych modeli, Laguny III, C4 II, C5 III i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony.
Mądra osoba samochody używane kupuje po recenzjach nt. danego modelu / silnika, a nie po marce, bo Golf V z 1.4 TSi z 2005 będzie 100 razy bardziej ryzykowny niż chyba każde inne auto, albo BMW... 5 z 2004 z 2.0d
Albo kup sobie ryzykownego Passata B6 z 2.0 TDI PD, ten Cię w ogóle negatywnie nie nastraja?
Powtórzę jeszcze raz... jak jesteś mądry to się uczysz na błędach innych i auto używane kupujesz po opiniach nt. danego modelu / jego silnika, by uniknąć ryzykownych, a te zdarzają się każdej marce.
To co z tymi Francuzami?
- sa też dobre, jak to w każdej marce bywa, i te warto kupować.
A C5 to świetne auto o rewelacyjnej wartości, do tego masz pełna 2-strefowa klime (nie tylko nastawiasz osobna temp. dla kierowcy i pasażera, ale też gdzie ma wiać osobno), przeważnie bardzo fajnie wyposażone, sporo miejsca, jeden z najlepszych diesli na rynku, do tego mega komfort i dobrze wyciszone.
NuNu napisał(a):Ogólnie miesięcznie robie maks 1tys ... czasami nawet nie.