Komputer, błędy, tryb awaryjny - Peugeot 206

25 Kwi 2018, 17:52

Witam,
Mam pytanie/prośbę. Czy ktoś z Was z Poznania i okolic ma jakiś dobry program/komputer do peugeota 206 1.6 80kw 2004r ? Byłem w Poznaniu kilka razy już u dwóch elektryków zczytywali mi niby jakis błąd szukali przyczyny i elektycznej i mechanicznej i nic.
Problem wygląda tak, że auto jeździ w trybie awaryjnym, a skasowanie błęd wyłącza auto z tego trybu na kilkset km.
Czy mógłbym do kogoś podjechać na diagnozę? Lub możecie polecić jakiś program/komputer, który bym mógł zakupić i kasować błąd?

Będe bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.
9krystian
Nowicjusz

Auto: volkswagen

26 Kwi 2018, 10:40

Kasowanie błędu to nie jest usunięcie problemu.

Jaki kod błędu ci się pojawia?

Trzeba zlokalizować problem usunąć go i dopiero skasować błąd. Po takiej operacji nie powinien powrócić. W innym przypadku samo kasowanie go nie ma sensu.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

26 Kwi 2018, 19:02

Do diafgnostyki Peugeota/Citroena jest interfejs Lexia i oprogramowanie PP2000 lub diagbox. Bardzo często się zdarza, że podłaczenie uniwersalnego interfejsu, nie pomaga. Interfejs poprostu nie czyta dokładnie błędów, a spotkałem się nawet, że odczytał inny błąd niż Diagbox.
Osobiście proponuję udać się do warsztatu, gdzie zajmują się francuzami. Odczytaj kod błędu i będziemy dalej działać.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000