Komputer Pokładowy

14 Maj 2009, 13:58

Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy w samochodzie osobowym zamieszczony komputer pokładowy, jeżeli się zepsuje, to czy takim samochodem dalej można jeździć,czy wyklucza to jakąkolwiek czynność,,, i czy jest możliwość wymontowania takiego komputera? I jakie są kosztu napraw i przeglądu związane z awariami komputera pokładowego???

PS: dopiero zamierzam zakupić samochód oczywiście używany, i taki gdzie właśnie będzie komputer pokładowy, wiec chciałbym się troszkę o nim dowiedzieć żeby później przy jakiejkolwiek awarii nie zapłacić 2 takiej sumy jak za auto:p

POZRAWIAM:D
FORZA JUVE
patrol02
Nowicjusz

Miejscowość: Polska:D

14 Maj 2009, 20:01

Jak padnie to po prostu nie będzie Ci pokazywał spalania chwilowego, średniego, temperatury itp., auto jeździć będzie. Wymontować można, co do przeglądów to nie słyszałem, żeby ktoś robił przeglądy komputera pokłdowego ;) Koszty napraw są zależne od usterki i modelu auta. Swoją drogą te kompy raczej nie padają często więc się na zapas nie martw.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

14 Maj 2009, 22:38

To też zależy od auta, w niektórych jak pasów nie zapniesz to nie ruszysz :D u mnie sprawdza po włączeniu zapłonu wszystkie podzespoły, pokazuje poziom oleju itp. nie wiem czy jak by padł to by wszystko działało, może by był błąd ogólny i samochód by po prostu się wyłączył??
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Buty inspirowane Lexusem CT
    Od prawie trzydziestu lat ludzie wybierają samochody Lexusa, by wygodnie podróżować na większych i mniejszych dystansach. Okazuje się, że od teraz w Lexusach można również… chodzić. A to za sprawą butów ...