Komunikaty o błędach których fizycznie nie ma, Iveco Daily

12 Gru 2023, 20:55

Od dłuższego czasu walczę z Iveco Daily 2010r, na kompie błędów brak poza jednym coś tam z komunikacją can, na liczniku wyświetla sprawdzić klocki hamulcowe, sprawdzić żarówkę pozycyjną lewą, drogowe prawą, kierunkowskaz lewy itp, światła wszystkie sprawne, fizycznie żarówki podmieniane wszystko ok, klocki hamulcowe nowe wraz z czujnikami (dla pewności pomierzone miernikiem wszystko ok.nawet mostkowałem wtyczki, bez zmian)
Cała elektryke przejrzałem w postaci brudów, zaśniedzenia, wszystko ok. Myślałem że może padło bsi, podmieniałem z innego auta, nic się nie zmieniło. Nie mam pomysłu na wspólny mianownik dla tych problemów. Co mogę jeszcze wymyślić? Sprawdzić? Mam drugie takie Iveco, mogę coś podmieniać, ale co jeszcze? Aaa przez jakiś czas też nie działał wskaźnik paliwa ale już się naprawił, zdarza się raz na jakiś czas przy odpalaniu komunikat uszkodzonego ABS ale po 2,3 sekundach znika.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

13 Gru 2023, 09:08

Może coś z licznikiem nie tak bo w sumie wszystko sprawdziłeś. Wygląda to tak jak by pokazywał fałszywe błędy. Poza tymi błędami nie ma żadnych problemów z licznikiem?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

13 Gru 2023, 10:28

Nie, wszystko chodzi perfekcyjnie, w iveco tak jest ze wpierw wyświetla komunikaty a potem normalnie przebieg itd, miałbym to gdzieś tak naprawdę ale to auto już idzie pod klienta a świeci ciągle kontrolka od hamulca-połączone z komunikatem klocków, u mnie tak jest ze jak jest jakaś kontrolka na czerwono to badań technicznych nie przechodzi.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Vision RS - innowacyjne wnętrze
    Usportowione i wykonane z produktów najwyższej jakości – takie jest wnętrze Skody VISION RS. Kompaktowy, oddający dynamicznego ducha model RS można już teraz obejrzeć na udostępnionych przez markę szkicach i ...