Koniec z niemieckimi Autobahn'ami bez ograniczeń

10 Kwi 2008, 19:52

Brema-ograniczenie, jakie zostało wprowadzone to 120km/h..za ograniczeniami są agencje czystości środowiska.

Angela Merkel - kanclerz Niemiec jest jednak za zostaniem przy nieograniczonej prędkości :)

Co o tym sądzicie??
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

10 Kwi 2008, 19:57

powiem tak: niemcy mnie nic nie obchodzą niech robią jak chcą ( ale mogli by nie zakładać ograniczeń) , ja tylko marze o tym zeby tak w Polsce było. Autostrady szerokie oraz świetnie wykonane i np. z ograniczeniem do 150 km/h.
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

10 Kwi 2008, 20:10

O nie!

Tak się najlepiej sunie;] ale i tak nikt się do tego niedostosuje;]

Ja jestem przeciwko ograniczeniom
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

10 Kwi 2008, 20:33

"To po co nam Niemcy" - tak skomentował to jeden z prowadzących Top Gear :)

Ja tam po Niemczech nie jeżdżę i nie wiem czy będę, tak więc mam gdzieś to co oni sobie tam robią. Ale jako renomę, mogliby pozostać tym jedynym państwem, gdzie nie ma ograniczeń.

Myślę podobnie jak Puchacz :) chciałbym, by u nas były W KOŃCU jakieś autostrady..
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

10 Kwi 2008, 20:40

No u nas są straaaaaaszne autostady

Powinny być 3 pasy bo jak tir wyprzedza tir-a to trzeba chamować. Ja raz był takiemu przywalił przez przypadek bo jechałem 190 a ten mi zajeżdża
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

10 Kwi 2008, 21:02

tylko trzeba brac pod uwagę to że w niemczech autostrada ma jakieś 20 lat i co najwyżej przechodziła drobny facelifting :D a u nas autostrada budowana jest 20 lat a jak juz powstanie to po roku jest remontowana. a wszystko przez to ze de..le idą po kosztach a nie stawiają na jakość.
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

10 Kwi 2008, 21:16

Właśnie niewiedziweć czemu auytostrada w Polsce jest najdroższa w Europie. Niewiem z czego oni robią ten asfal. Ze złota czy co
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

10 Kwi 2008, 21:51

Koszt przejazdu jest najwyższy, ale nie sama budowa autostrady. Nawet obecnie pieniądze nie stoją na przeszkodzie budowania autostrad. Mamy złe przepisy, które spowalniają inwestycje. Przetargi, możliwość odwoływania się od decyzji, trudności z wykupem gruntów, itd.

Wybudowanie autostrad i dróg ekspresowych pod względem finansowym do 2012 roku jest jak najbardziej realne, ale nie wiem czy przepisy nie dobiją tych inwestycji.

Drogi u nas są kiepskie, bo zamiast remontować cały odcinek, u nas wali się łatę, a ona zaraz się rozlatuje.

A co do ograniczenia prędkości. Słyszałem opinię, że najwięcej wypadków na niemieckich autostradach jest przy zjazdach z nich. Bardzo duże prędkości przelotowe, przy zjeździe ktoś zwalnia do 120 km/h i wydaje mu się że jedzie bardzo wolno, a jednak wejście w łuk przy 120 km/h nie zawsze wychodzi dobrze.

Moim zdaniem to jest jakaś wolność. Bezpłatne drogi bez ograniczeń - coś pięknego.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

10 Kwi 2008, 23:26

Endrju napisał(a):

chyba sobie żarty robisz...Niemcy o zdyscyplinowany naród i się do ograniczenia dostosuje.
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

11 Kwi 2008, 08:24

Ja osobiście wolałbym, żeby zostało tak jak jest. Mieszkam w Anglii, więc jak jadę do polski to przynajmniej w Niemczech można trochę przycisnąć i nadrobić czas, który się traci w Polsce. A jak walna ograniczenia to będzie tragedia. Tak to w 24 godziny się wyrabiam, a z ograniczeniami to na pewno będzie dużo dłużej.
benny_87
Nowicjusz

Miejscowość: UK

11 Kwi 2008, 09:23

Niemcy stracą sens istnienia:P
"Lepiej słabym autem jeździć na 100% niż najlepszym na 20%"
Hubertusss
Początkujący

Miejscowość: Radom

11 Kwi 2008, 13:38

michalmanu napisał(a):
Endrju napisał(a):

chyba sobie żarty robisz...Niemcy o zdyscyplinowany naród i się do ograniczenia dostosuje.

tylko że gdy jest ograniczenie do 130 a ja jade 180 to co chwila muszę zjeżdżać bo jakiś niemiec w Audicy albo innej niemieckiej marce sunie koło 250
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

11 Kwi 2008, 23:30

Lipa z tymi ograniczeniami na niemieckich autostradach ;/
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

12 Kwi 2008, 09:38

Tam autostrady są bezpieczne ... zawodzą tylko samochody i ludzie. w szczególności na dużych łukach albo jak kolega wcześniej napisał na zjazdach.
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

14 Kwi 2008, 22:02

Masz rację, nawet statystyki to pokazują.
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001