Konkretne Toledo

16 Sty 2011, 20:47

Jaka jest Wasza ocena tego autka [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]? Koleś chce 19tys. + 1500zł na opłaty, czyli razem 20 500zł. Warto, czy nie?
Arkadiusz19
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

16 Sty 2011, 20:50

Jak ten rok to warty. Ale przebieg na pewno jest 150-200tys większy :) Bo lekkim picem zajeżdża :) Ja osobiscie mając te 20.5tyś zł pojechałbym do niemiec lub Holandii i sprowadziłbym sobie jakieś łądne Toledo :) Na pewno byłoby starsze od tego z ogłoszenia ale W lepszym stanie i bardziej prawdopodobne że z mniejszym przebiegiem :)
Mati2802
Aktywny

Miejscowość: Elblag
Prawo jazdy: 18 06 1981
Auto: Octavia TDI, Golf TDI, Matiz

16 Sty 2011, 20:55

To jest sprowadzane z Belgii, więc chyba zajeżdżone nie jest.
Arkadiusz19
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

16 Sty 2011, 21:09

Wszędzie na zachodzie kupują w salonach samochody z silnikami diesla żeby potem robić nimi niemiłosierne przebiegi :) Sam mam Octavie TDI i myślę że też ma około 350-400tys przebiegu :) I naprawdę silniczek chodzi jak szwajcarski zegarek :) Ale serwisowana :) Jeżeli To Toledo ma Książkę i wmiare uwiarygodniony przebieg :) z wyglądu nie am zastrzeżeń (nie bity) i silnik łądnie mruczy to brać :) I jeżdzić :)
Mati2802
Aktywny

Miejscowość: Elblag
Prawo jazdy: 18 06 1981
Auto: Octavia TDI, Golf TDI, Matiz

16 Sty 2011, 21:13

Auto jest nieopłacone czyli pewnie ktoś sprzedaje jak większość nie fakturując auta, a na umowę zwaną wdzięcznie "połówką". Świadomie kupujesz na takich zasadach biorąc pod uwagę wszystkie niedogodności i wyłączenie możliwości dochodzenia swoich praw od polskiego sprzedawcy?

Ja, jak i każdy legalny sprzedawca, nie mam możliwości sprzedać auta nieopłaconego, bo żeby auto sprzedać na fakture to musze go najpierw opłacić, a następnie fakturą wewnętrzną wprowadzić do ewidencji. Wszystko co nieopłacone idzie "bokiem", bez VATu czy to na marże czy od całości, bez dochodowego i co właściwie najważniejsze dla kupującego - bez możliwości dochodzenia praw od polskiego sprzedawcy. Jeśli sprzedawca wystawia fakture na auto to zwracam honor.
Ostatnio edytowany przez k_s, 16 Sty 2011, 23:07, edytowano w sumie 1 raz
k_s
Początkujący

Miejscowość: ----

16 Sty 2011, 22:48

Ja sie już na temat tego Toledo wypowiedziałem z innym Twoim temacie i sie powtórze ja bym jechał oglądać bo wygląda wporządku.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012