REKLAMA
Witam. Szykuję się do kupna pierwszego autka - będzie to jednak pierwsze i przez dłuższy czas ostatnie:P Dlatego też z góry odrzucam tico, cincuecento (czy jak to się pisze) itd.
Na auto mam ok 15 tys - troszkę w górę ewentualenie ale nie tak jak na moim zaprzyjaźnieonym forum - koleś chce kupić aparat foto do 2 tys a zaczynają polecać sprzęt za 6k Możemy naciągnąć kwotę o kilkaset zł, no o jakiś 1000:P
Jazda - 10jazd w mieście na 1 trasę. Chodzi o autko, które będzie miało lekkiego kopa (nie musi to być 500rumaków - ważne, żeby nie ruszało jak 60konny samochód znajomego;)) ale chciałbym też, aby nie paliło 10l/100:/ Chodzi o kompromis:) Dużo bardziej podobają mi sie hatchbacki niż sedany.
Mam już nawet wybrane kilka aut ale ciągle czytam i się zastanawiam.
Pierwsze to osławiona civic VI, np taka:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Dalej: jej największy faworyt u mnie - ibiza po fl - coś w tym stylu:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
bardzo kusi mnie tu małe spalanie! A autko także słynne:)
Podoba mi się także focus 1:
[link do oferty na Allegro wygasł]
ale dużo czytałem o rdzy i chyba zrezygnuję, chociaż wydawał mi się najfajniejszy z tych wszystkich. Poza tym nie wiem ile by spalił:/
Myślałem jeszcze o lagunie 1. 323F mi się nie podoba:P
Tak więc zastanawiam się głównie nad tymi dwoma ale nie zamykam się na nowe propozycje. Podstawowymi warunkami będzie tu stosunek spalanie/moc i koszta ewentualnej naprawy, części i zamienników - nie chcę powtarzać błędu znajomego, który kupił rovera i nie może spłacić napraw i części. Przerażają mnie jeszcze trochę te przebiegi - nie wiem czy 180tys to dużo dla takiej hondy czy ibizy oO
Chciałbym z tego wątku uczynić mały instruktaż, bo widzę, że taki temat pojawia się bardzo często ale albo przepada albo ne wiadomo co się stało z autorem. Ja będę tu aż do kupienia samochodu i opisze każdy krok, co i jak:)
Pozdrawiam i liczę na Wasza pomoc