Konkretny ford do oceny

13 Paź 2014, 20:19

Witam szukam forda focusa mk2 z silnikiem benzynowym - przeszukując portale motoryzacyjne znalazłem ciekawą foke ...

[link do oferty na Allegro wygasł]
proszę o ocene tego auta ...

wiem, że 1.8 będzie sporo palił ... ale jeśli ma być bezawaryjny to jakoś to przeżyje ;-)

mój budżet to 20 tys max. jeśli będzie mniej to super.

mój roczny przebieg to ok 15-20 tys km. w grę wchodzi kombii bo mam małe dziecko.

(chciałem kupić foke z silnikiem diesla 1,6 TDCI moc 90 km - podobno to najlepszy motor jaki można kupić w foce i do tego mało pali - ale niestety ciężko znaleźć egzemplarz w dobrym stanie)
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

15 Paź 2014, 10:49

Fodziak widać że z Niemiec. Stan na foto jak nowy. Jeśli stan techniczny jest bez zarzutu,to Myślę,ze warto zainteresować się tym egzemplarzem. Bardzo tani nie jest ale dobre auto ile miałoby kosztować ..13k? :) Z resztą po wnętrzu Forda widać dopiero wielki przebieg typu 350-400 tys.km.(przy normalnym właścicielu) :D
Co do spalania...Niestety w mieście może żreć ok 10l i nie będzie widoków na lpg... :(
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

17 Paź 2014, 18:11

eh ... niestety ten focus fajnie wygląda .... ale z tyłu są niestety KORBY !! :/ stracony czas .... nie chce auta z korbami ...
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

18 Paź 2014, 09:10

Kolega kupił Avesisa III z 2009 i ma z tył też korby! :yes:
Ta ja kiedyś w Sceniku za 9 tys miałem elektrykę z tyłu...Taka polityka producentów dziwna. Powiem tobie,że ta elektryka szyb bardzo się przydaje w trasie np. Jak jadę daleko i nikt z tyłu nie podróżuje,to uchylam obie tylne szyby na 15 cm i klimę mogę wyłączyć ! :yes:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna