Konsola do almery n16 z kolorowym wyświetlaczem

05 Sie 2014, 13:50

witam wszystkich na forum, mam pytanie dotyczące radia/konsoli w nissanie almera n16 sedan. z góry sory za ten temat, na pewno było takich ze sto ale nie znalazłem dokładnie takich pytań i odpowiedzi jakich szukałem :)

chodzi mi o ocs takiego jak na zdjęciu w linku:http://www.motorstow...-2.2-dci-02.jpg
czy można gdzies kupić orginalne radio do almery które tak wygląda? znalazłem pare na allegro [link do oferty na Allegro wygasł]

w tym modelu z allegro jest mały wyswietlacz tylko od radia, stad moje pytanie czy da sie przerobic całą tą konsole tak jak jest na pierwszym zdjęciu aby była również nawigacja?

mam jeszcze jedno pytanie. czy jest mozliwe aby zamontować stacje nissan connect zamiast wyswietlacza tak aby działała z panelem kontrolnym poniżej?

z góry dzięki za odpowiedź
jacu
Nowicjusz

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: nissan almera n16
Silnik: 1,5
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

05 Sie 2014, 14:21

Zdjęcie

to jest obrazek z pierwszego linku bo widze, ze cos szwankuje. jak sprawa wygląda z komputerkiem od primery p12?
jacu
Nowicjusz

07 Sie 2014, 13:38

ktokolwiek ma nissana i bawił się w takie rzeczy albo wie cokolwiek o tym? pomóżcie prosze, jestem troche zielony jeżeli chodzi o tego typu sprawy w samochodzie, pisałem też na forum nissana ale mało osób juz na nie wchodzi i jest wymarłe już
jacu
Nowicjusz

13 Sie 2014, 22:40

Witaj, nie wiem jak wygląda środkowa konsola w twoim aucie, ale z tego co tu widzę to sama wymiana radyjka nic nie da. Praktycznie musiałbyś zmienić całą środkową konsolę.
Górny ekran LCD, radyjko zintegrowane chyba z klimatronikiem jak dobrze widzę i na dole jeszcze pewnie jest CD/DVD i moduł na płytę od nawigacji.

Masz klimatronic czy manualną klimę?
Może wrzuć zdjęcie ze swojego auta.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Cyfrowe lusterko wsteczne - Lexus LS
    Piąta generacja Lexusa LS wyposażona jest w wiele elektronicznych udogodnień, takich jak pakiet bezpieczeństwa czynnego z funkcjami automatycznego prowadzenia czy 24-calowy, kolorowy wyświetlacz HUD. Łatwą do przeoczenia, ...