[Ibiza III 6L] Kontrokla "Airbag OFF" Pytanie

08 Lip 2019, 21:20

Witam
Chodzi o kontrolkę Airbag OFF która jest nad radiem w rzędzie z przyciskami awaryjnych, ogrzewania tylnej szyby.
Czy jeśli ta kontrolka będzie uszkodzona/przerwany kabel itp, to czy będzie się zapalała żółta kontrolka airbag na zegarze? W ogolę jest możliwość aby od strony tej kontrolki gdzieś tam przy kablu wewnętrzna kokpitu coś można było uszkodzić tak aby zapalała się ta żółta? Ogólnie sama kontrolka działa chyba dobrze bo po przekręceniu stacyjki po kilku sekundach ona gaśnie. Dzisiaj zapaliła mi się ta na zegarze a 2 dni temu odpinałem wszystkie te przyciski wraz z kontrolka bo wymieniałem ramkę i szufladkę na napoje.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

szwagier
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: wv

08 Lip 2019, 21:32

Oczywiście jest taka możliwość . Podłącz komputer , odczytaj błędy i dalej postępuj na ich podstawie.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rajd Dakar to nie tylko zawodnicy i kibice
    Największe imprezy motoryzacyjne przykuwają uwagę całego świata wielkimi emocjami i świetną organizacją. Niewielu kibiców zdaje sobie jednak sprawę, jak ogromnym wyzwaniem dla organizatorów jest dopięcie wszystkiego ...
    Co warto wiedzieć na temat leasingu niemieckich samochodów?
    Pojazdy niemieckich producentów cieszą się dużą popularnością na całym świecie, także w Polsce. Są uznawane za solidne, trwałe i doskonale wyposażone. Jeśli chcesz zasiąść za kierownicą takiego auta, ale nie dysponujesz ...