REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
kuba-warsztat napisał(a):bredzisz człowieku...
po 1 w fotelu jest mata a nie poduszka. Mata to w skrócie czujnik który wykrywa obecność pasażera na fotelu. Łatwo można ja uszkodzić. A jeszcze częściej nawalają styki pod fotelem.
oooooo.... proponuje lektorke na temat zasady dialania egr kolego bo blepszej bajki amatorskiej nie slyszalem, tyle ile sie naczyscilem, nawymienialem, nazaslepialem i nausowalem egr'ow to pewnie w zyciu nie widziales.kuba-warsztat napisał(a):po 2 EGR ma znaczenie, kiedy jest uszkodzony, zapchany syfem będzie wywalało kontrolki na desce. Uszkodzenie występuje kiedy zbierze się w nim nadmiar nagaru lub nieszczelność przewodów doprowadzających podciśnienie/paliwo. Awaria przeważnie skutkuje zakłuceniem prac sondy lambda - stąd Check Emission. Może wysąpic zakłucenie pracy silnika, spadek mocy, szarpanie.
kolejnyraz prosze o lektore w tej sprawie...kuba-warsztat napisał(a):A to, że po pozbyciu się EGR wzrośnie moc i silnik będzie bardziej dynamiczny - jeden wielki kit i ściema.
gdyby babcia miala wasy...a moze jeste szerokie i... pieknie...moze to a moze tamto... nie tworz teroii ale mow czy znasz przypadek czy nie. Pierwsze slysze o takim sprzezeniu kontrolek i komunikatow w scenic, alemoze inne scenic'i wiedzialem...kuba-warsztat napisał(a):to może być ona połączona w tym przypadku z usterką Check Emission i odsyła na serwis
Seba TDI napisał(a):No popatrz a ja mam w fotelu poduche(kurtyne boczna) i jak cos nie laczy to sie swieci.
MotoAlbercik napisał(a):Co do EGR - nie zgodzę się z Seba TDI - zawór EGR ma znaczenie dla pracy silnika i to wielkie. Nawet nie trzeba być zbytnio mądrym w tym temacie, bo wystarczy wygoglować i wszystko jest napisane - po co jest, jak działa, jakie są objawy uszodzenia bądz zanieczyszczenia tego zaworku itd itd
MotoAlbercik napisał(a):Jesteś pewny, że te kurtyny masz w fotelu? Bo mnie cały czas się wydawało, że kurtyny są w innym miejscu... Ciekawe w jaki sposób one działają w razie wypadku - otwierają się na plecy, czy tyłek
kuba-warsztat napisał(a):przez 10lat trochę się tego ponaprawiało