Kontrolka check pomarańczowy silniczek

14 Cze 2017, 22:27

Witam,
Posiadam peugeot 307 sw o jednostce silnikowej 1.6 hdi, ostatnio zapaliła mi się kontrolka check żółty silniczek i nie wiem co mu dolega autko nie traci na mocy, nie spala więcej ma niską temperaturę silnika, jedyne co wiem że jak ostatnio byłem na serwisie komputer wykazał dwa błędy czujnik ciśnienia oleju i świece żarowa, czy wie ktoś może co może się dziać?
Bydlaczek
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 06 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Peugeot 307
Silnik: 1.6 hdi
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

15 Cze 2017, 06:39

Bydlaczek napisał(a):komputer wykazał dwa błędy czujnik ciśnienia oleju i świece żarowa, czy wie ktoś może co może się dziać?
no przeciez juz masz odpowiedz.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

19 Cze 2017, 13:37

Bydlaczek napisał(a):ostatnio byłem na serwisie komputer wykazał dwa błędy czujnik ciśnienia oleju i świece żarowa, czy wie ktoś może co może się dziać?
Tak jak napisał [email widoczny po zalogowaniu] Najpierw musisz usunąć te problemy czyli wymiana czujnika ciśnienia oleju i sprawdzić wszystkie świece żarowe oraz wymienić uszkodzone lub najlepiej cały komplet. Potem ponownie podłączyć się pod komputer wykasować błędu i sprawdzić czy nie pojawią się jakieś nowe.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Session 2017 / relacja
    Targi Moto Session wpisały się już na stałe do naszego kalendarza i odwiedzamy je regularnie przedstawiając Wam relację zdjęciową z tej imprezy W tym roku Targi odbyły się w pierwszy weekend kwietnia czyli dużo wcześniej ...