Kontrolka nie zamkniętych drzwi - Megane Scenic

30 Wrz 2021, 21:47

Witajcie, mam problem z Renault Megane Scenic 2001 rok. Kupiłem go tydzień temu, i od dwóch dni w czasie jazdy mruga kontrolka od nie zamkniętych drzwi. Do tego, w czasie jazdy czasem lubi ,,błysnąć" lampka w środku przy lusterku. Ktoś wie co jest przyczyną? Gdzie szukać?
atikapatum
Obserwowany

01 Paź 2021, 08:31

Dla mnie to wygląda na problem z którymś wyłącznikiem / stycznikiem / czujnikiem otwarcia drzwi. One są odpowiedzialne najczęściej za kontrolkę otwartych drzwi i włączenie oświetlenia wnętrza w tym czasie.

Zacząłbym od przejrzenia ich we wszystkich drzwiach.

Może być też tak że masz gdzieś pęknięty lub przetarty kabelek i robi się zwarcie. Podczas jazdy występują drgania stąd problem może się pojawiać co jakiś czas i nie występować ciągle.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak można odzyskać utracone zniżki z OC i AC?
    Wypracowane zniżki na polisie ubezpieczeniowej są chlubą niejednego kierowcy. Jednak bardzo łatwo je stracić i to w bardzo krótkim czasie. Z dzisiejszego artykułu dowiesz się jak odzyskać utracone zniżki z polis OC ...
    Silnik 1LR-GUE
    Silnik 1LR-GUE to prawdziwy klejnot w koronie Lexusa. Japońska marka stworzyła ten motor wyłącznie na potrzeby jednego modelu – supersamochodu LFA. W rezultacie wolnossąca jednostka trafiła pod maski zaledwie 500 samochodów. ...