Kontrolka nie zamkniętych drzwi - Megane Scenic

30 Wrz 2021, 21:47

Witajcie, mam problem z Renault Megane Scenic 2001 rok. Kupiłem go tydzień temu, i od dwóch dni w czasie jazdy mruga kontrolka od nie zamkniętych drzwi. Do tego, w czasie jazdy czasem lubi ,,błysnąć" lampka w środku przy lusterku. Ktoś wie co jest przyczyną? Gdzie szukać?
atikapatum
Obserwowany

01 Paź 2021, 08:31

Dla mnie to wygląda na problem z którymś wyłącznikiem / stycznikiem / czujnikiem otwarcia drzwi. One są odpowiedzialne najczęściej za kontrolkę otwartych drzwi i włączenie oświetlenia wnętrza w tym czasie.

Zacząłbym od przejrzenia ich we wszystkich drzwiach.

Może być też tak że masz gdzieś pęknięty lub przetarty kabelek i robi się zwarcie. Podczas jazdy występują drgania stąd problem może się pojawiać co jakiś czas i nie występować ciągle.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zadbaj o szyby i czyste światła
    Jazda samochodem z brudnymi szybami potrafi być bardzo niebezpieczna i znacznie ograniczać pole widzenia. Zwłaszcza zimą podczas opadów deszczu lub śniegu, gdy na drogach leży sól i błoto, które stale ...
    Renault Alpine A110-50 - samochód koncepcyjny
    Aby uczcić 50-lecie ikony, jaką jest model Berlinette, Yann Jarsalle (projektant) i Axel Breun (dyrektor samochodów koncepcyjnych i wystawowych w Renault Design) poddali reinterpretacji pierwotne zasady stylistyczne ...