Kontrolka nie zamkniętych drzwi - Megane Scenic

30 Wrz 2021, 22:47

Witajcie, mam problem z Renault Megane Scenic 2001 rok. Kupiłem go tydzień temu, i od dwóch dni w czasie jazdy mruga kontrolka od nie zamkniętych drzwi. Do tego, w czasie jazdy czasem lubi ,,błysnąć" lampka w środku przy lusterku. Ktoś wie co jest przyczyną? Gdzie szukać?
atikapatum
Obserwowany

01 Paź 2021, 09:31

Dla mnie to wygląda na problem z którymś wyłącznikiem / stycznikiem / czujnikiem otwarcia drzwi. One są odpowiedzialne najczęściej za kontrolkę otwartych drzwi i włączenie oświetlenia wnętrza w tym czasie.

Zacząłbym od przejrzenia ich we wszystkich drzwiach.

Może być też tak że masz gdzieś pęknięty lub przetarty kabelek i robi się zwarcie. Podczas jazdy występują drgania stąd problem może się pojawiać co jakiś czas i nie występować ciągle.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Jaki najlepszy samochód prowadził Jeremy Clarkson?
    Jeremy Clarkson odpowiedział na kilka pytań dla motoryzacyjnej platformy społecznościowej Drivetribe. Wśród poruszonych wątków padł temat najlepszego samochodu, jaki kiedykolwiek prowadził. Okazuje się, że słynny ...