Kontrolka oleju Audi A4 1996r 1.8 125KM

19 Sie 2011, 18:17

Witam..

Kupiłem Audi A4 1.8 benzyna 125KM z 1996r, wszystko było w jak najlepszym porządku, do czasu pierwszej wymiany oleju. Od tamtego czasu, po przejechaniu kilku kilometrów zaświeca mi się kontrolka oleju, która po pewnym czasie gaśnie i później znów się świeci. Z poziomem oleju jest wszystko w porządku bo sprawdzam go regularnie.

Więc co mogłoby być tego przyczyną?
Mniemam, że może to być czujnik poziomu oleju, który po prostu się popsuł.
Ale nie wiem nawet gdzie mogę go znaleźć, pomoże ktoś?

Z góry dziękuję bardzo.
Czato157
Nowicjusz

Miejscowość: Świdwin

22 Sie 2011, 05:42

Czujnik znajduje się w bloku silnika od strony skrzyni biegów, żeby go dojrzeć musisz odkrecic zbiorniczek z płynem od ukadu chłodenia i go odsunąć - przeszkadzać ci może jeszcze przepustnica ale jak dobrze poszukasz to napewno tam będzie.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

30 Sie 2011, 21:50

Znaleziona, wymieniona i wszystko działa jak należy.

Dziękuję bardzo za pomoc.
Czato157
Nowicjusz

Miejscowość: Świdwin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus GS F i Torque Vectoring Differential
    Gdy osiem cylindrów, pracując w zgodnym rytmie, wytwarza potężną moc 477 koni mechanicznych, a sportowa, ośmiobiegowa przekładnia automatyczna doskonale dopasowuje przełożenia do prędkości i przyspieszenia, potrzebny ...
    BMW Concept X1 2008
    W przypadku BMW Concept X1 projektanci zawarli klasyczne cechy i język stylistyczny modeli BMW X w pojeździe nowej klasy. Wyrafinowanie, zwinność, wszechstronność i jakość premium – wszystko to zostało odzwierciedlone ...