Kontrolka - Renault Scenic z 2002

02 Mar 2012, 20:53

Witam! Posiadam samochód Renault Scenic z 2002r i od około dwóch miesięcy pali mi się pomarańczowa kontrolka zaznaczona na poniższym obrazku (przepraszam za jakość, ale zdjęcie z internetu a innego nie znalazłem) z tego co się dowiedziałem z instrukcji może to być awaria elektryki lub coś ze świecami. Lecz tak poza tym to się nic nie dzieje, wszystko działa jak należy. Nie znam się za bardzo na tego typu rzeczach, więc mógłby mi ktoś powiedzieć o co może rzeczywiście chodzić? Wyjmowałem kilka razy akumulator, ale nie pomogło, oczywiście pali się podczas jazdy. Z góry dziękuję za pomoc

Zdjęcie
emirates
Obserwowany

Prawo jazdy: 19 09 2008
Auto: Renault Scenic 2002

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Golf GTI Clubsport - jubileuszowa wersja na 40. urodziny
    Bardzo mocny, bardzo szybki i bardzo bogato wyposażony Golf GTI Clubsport debiutuje w polskich salonach. Specjalna wersja Golfa GTI nawiązuje do jubileuszowych edycji tego modelu, które Volkswagen prezentował przy ...