Kontrolka ze sprężynką nie świeci, auto nie odpala

17 Maj 2013, 18:16

witam czy mógłby mi ktoś doradzić?mam skode octawie 1,9 tdi z 99r.chcialem odpalić auto ale na zlosc nie zaswiecila się kontrolka taka sprezynka od ladowania i niemoge odpalić auta przy przekręceniu kluczyka silnik rycha ale niezaskakuje ,,nie wiem co się z nim dzieje....pomocy!!!
pawcio29
Obserwowany

Auto: skoda octawia
Silnik: 1,9 tdi
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

18 Maj 2013, 00:21

pawcio29 napisał(a):witam czy mógłby mi ktoś doradzić?mam skode octawie 1,9 tdi z 99r.chcialem odpalić auto ale na zlosc nie zaswiecila się kontrolka taka sprezynka od ladowania i niemoge odpalić auta przy przekręceniu kluczyka silnik rycha ale niezaskakuje ,,nie wiem co się z nim dzieje....pomocy!!!
]

To nie jest kontrolka ładowania tylko świec żarowych... Nie masz iskry i tyle... Nie kręć cały czas bo nie odpali, a tylko rozrusznik spalisz... ODP.

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993

18 Maj 2013, 05:44

Vermin napisał(a): Nie masz iskry i tyle

Vermin, qrde, zanim coś napiszesz pomyśl trochę - w silniku wysokoprężnym "iskra" ?? A po co ?? I skąd ma być ??
Po prostu u kolegi nie załączają się świece żarowe i komora nie jest podgrzana - trzeba znaleźć przyczynę..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2011

19 Maj 2013, 17:50

silvo44 napisał(a):Vermin, qrde, zanim coś napiszesz pomyśl trochę - w silniku wysokoprężnym "iskra" ?? A po co ?? I skąd ma być ??
Po prostu u kolegi nie załączają się świece żarowe i komora nie jest podgrzana - trzeba znaleźć przyczynę..

No o to chodziło :). Czasem mi się zdarza przekręcić słówka. Ale generalnie wydaje mi się to dosyć oczywiste ;).

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1993
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Co zrobić kiedy auto odmawia posłuszeństwa?
    Patrząc na samochód w pierwszym momencie zachwycamy się jego linią, doceniamy parametry silnika, cieszą nas wygodne fotele i niesamowity dźwięk wydobywający się z zestawu audio. Wszystkie te elementy wpływają na komfort ...