Kopcenie na biało z wydechu przy rozgrzanym silniku Suzuki Wagon R+

06 Mar 2024, 19:42

Witam, około 2 tygodnie temu kupiłem sobie pierwsze tanie auto na dojazdy do pracy. Suzuki Wagon R+ z 2002 roku. Silnik 1.3 (G13BB). Po zakupie, jako że w aucioe nie było katalizatora zamontowałem zamiennik dedykowany do tego modelu z firmy JMJ. Dzisiaj jadąc po 15 km trasy po mieście w drodze do domu zuważyłęm, że auto wyrzuca biały dym jak na zdieciu z rury wydechowej. Wskaznik tempertaury silnika miałem w połowie skali już kilka kilometró wcześniej. Check się nie świeci auto chętnie się zbiera do jazdy Dziś padał mocno deszcz i temperatura ocylowała w okolicach 3-4 stopnii C.
Pytanie do bardziej doświadczonych jest się czym martwić ?
Kopcenie na biało z wydechu przy rozgrzanym silniku Suzuki Wagon R+
daniosulop
Obserwowany

Zdjęcia: 1

24 Sie 2024, 18:22

Kolego,w tym wypadku rzeczywiscie sprawdzi się rada,jeżdzić obserwować,możesz się niepokoić gdy będzie całkiem ciepło już,silnik będzie nagrzany i po dłuższej jeżdzie będzie biały dymek,to może być tylko para,zawilgocony w środku wydech,woda w nim.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Auto Bartosza Ostałowskiego w płomieniach!
    Bartosz Ostałowski jest wyjątkowym drifterem. Jako pierwszy Polak gościł w kultowym programie The Grand Tour. Ponadto, jest jedynym na świecie posiadaczem zawodowej licencji FIA, mimo że auto prowadzi bez użycia rąk. Poprzez ...