Korekta stanu licznika - przywrócenie oryginalnego stanu.

10 Lip 2015, 21:45

witam,

kilka dni temu kupiłem w DE Lagunę III z 2011 r.
Auto ma cofnięty licznik o 35tys. Sprzedawca się przyznał. Potwierdziłem to również w ASO. Tu po podpięciu pod CLIP pokazuje oryginalny przebieg zapisany w innym miejscu.
Pytanie: jak przywrócić oryginalny stan?
W ASO jedynie powiedzili mi jaki jest faktyczny stan ale przywrócić formalnie nie mogą.
Czy to nalezy zrobić CLIP-em czy np. u jakiegoś magika od korekt licznika. Boję się tylko aby coś nie zakombinował bo zalezy mi na rzetelnej robocie,

Poradzicie coś?
Martinos
Początkujący

Auto: Renault Laguna III PH2
Silnik: 2.0 dCi 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

11 Sie 2015, 12:57

Nie wiem czy już sobie z tym poradziłeś, ale jeżeli nie to wystarczy żeby zrobiła to osoba która zna się na korektach liczników i ma odpowiedni sprzęt do tego. Przed przywróceniem oryginalnego stanu na liczniku warto sprawdzić właśnie ten przebieg zapisany w innym miejscu żeby wpisać identyczny i po problemie.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

11 Sie 2015, 14:04

Polecam udać się do profesjonalnego magika z dobrym sprzętem i będzie Cię to kosztowało około 100 - 150 zł taki zabieg :) i po problemie :)
roziom3388
Początkujący

Zdjęcia: 39
Auto: Honda Prelude
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia Sorento po zmianach
    Odświeżona linia i zmodernizowana konstrukcja skorupy nadwozia, nowy silnik benzynowy 2.4 GDI o niższym zużyciu paliwa i emisji spalin, wyższy komfort podróżowania i lepsze własności jezdne – to tylko niektóre ...
    Wodorowa ciężarówka Toyoty na ulicach Los Angeles
    Mieszkańcy Los Angeles i Long Beach będą mieli niedługo okazję oswoić się z widokiem zaskakująco cichej ciężarówki. 23 października rozpocznie się długofalowy test prototypowego samochodu ciężarowego Toyoty napędzanego ...