Kostka "centralna" w ZX

02 Wrz 2010, 14:03

Witam, z mojej strony dwa pytania.

a) w którym miejscu w ZXach znajduje się kostka, w której zapiąć trzeba kostki od radia, głośników z tyłu i tych z przodu ? Mam radio kenwooda, 2 głośniki Sony w przodzie i chcę dokupić sobie jakieś dwa tańsze głośniki na tył, kable z tyłu są, jak się okazało po badaniu miernikiem mają napięcie, ale nie są podłączone. Jako miejsce docelowe typuję przednie drzwi lub schowek, z naciskiem na schowek. Tu powstaje jednak pytanie b.

b) Jeśli to newralgiczne miejsce znajduje się w schowku to jak go zdjąć... Dziś odkręcone zostały bodaj wszelkie możliwe śruby przy schowku, cała się dygocze, ale coś wciąż uparcie go trzyma po lewej stronie, od konsoli centralnej.
Z FARTEM
mcj
Początkujący

Miejscowość: bydgoszcz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Adaptacyjne światła LED (2014)
    Dwa lata po wprowadzeniu systemu AHS w reflektorach ksenonowych, firma Lexus zastosowała zmodyfikowane rozwiązanie dla reflektorów opartych na diodach LED. W 2014 roku zaprezentowano system, w którym zamiast ...