Koszt i termin rozrzadu Volvo V40 1.8

11 Cze 2015, 15:03

Witam. Mam Volvo V40 1.8 115KM z 96r. bez LPG, kod silnika B4184S.

Z informacji na belce drzwiowej wynika, że powinien być zmieniony 6 tysięcy km temu albo na początku 2013r. Niestety do wypłaty jeszcze 20 dni. czy orientuje się ktoś może ile kosztuje taka zabawa z robocizną? No i czy jest ryzyko, że strzeli? Auto jest używane rozsądnie, żadnego katowania, a do wymiany przejedzie jeszcze może ze 100-400km. Z góry dziękuję i pozdrawiam :)
keniger
Początkujący

Auto: Nie mam

12 Cze 2015, 09:33

Cena wymiany rozrządu? Pytanie nieco dziwne, z tego powodu, że producent części rozrządu jest nie jeden, a i warsztat też nie jeden. Tak więc proste jest, że cena części zależy od tego jakie sobie wybierzesz, a cena robocizny zależna jest od tego, gdzie pojedziesz. Najprościej jest pojechać do mechanika i poprostu zapytać. Ceny się wahają od 500 do nawet 1200 zł za części. Robocizna około 500 zł. Tak więc za wymianę rozrządu możesz zapłacić 1000, a możesz zapłacić i 2000.
Co do zerwania się paska - prawda jest taka, że może ci się zerwać już teraz, a może ci się zerwać za 10 tyś km albo i za 30 tyś km. Nawet nowy pasek może sie zerwać. Nikt ci nie odpowie na to pytanie konkretnie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skrzynia S-TRONIC w Audi
    S-TRONIC to automatyczna skrzynia biegów z podwójnym sprzęgłem, którą znajdziemy w wielu modelach marki AUDI z podłużnie zamontowanym silnikiem i napędem quattro. Działanie dwusprzęgłowej skrzyni biegów ...