Koszta naprawy.

06 Gru 2009, 21:01

Dziś miałem głupi przypadek przy cofaniu.. chwila nieuwagi i pac ;/

Klapa bagażnika z tyłu przy reflektorze wgnieciona, nie na dużym obszarze, ale dość głęboko ;/, nabiłem się na wystający naciąg słupka ogrodzeniowego....

Ile może kosztować naprawa tego? Wyprostowanie + pewnie będzie potrzebne lakierowanie ;/
drojek15
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

06 Gru 2009, 21:44

A kto Ci cokolwiek wyceni na ślepo!?
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

06 Gru 2009, 21:51

No teraz będzie ciężko zrobić zdjęcie, które pokaże uszkodzenie.. cofnąłem centralnie na śrubę od tego naciągania i ona wcisnęła blachę między reflektorem a klapą idealnie przy szczelinie trafiłem). blacha się zagięła, w sumie to szło by "w domowych warunkach" wyprostować, ale wolę się nie bawić tak... orientacyjnie chce wiedzieć ile.. czy 200-400zł, czy więcej, nie chodzi mi o dokładny zarys kosztów.
drojek15
Nowicjusz

06 Gru 2009, 21:53

Z tego co sie orientuje malowanie 1elementu ok 100-150zl,roznie moze byc,matka gdy miala stluczke Lanosem (nie z jej winy,babka Corsa w nia wjechala i zostaly tylne lewe drzwi troszke wgniecione no i delikatnie nadkole) blacharz za wszystko wzial wtedy o ile sie nie myle 700zl wraz z lakierowaniem
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

06 Gru 2009, 21:58

To wgniecenie jest na kawałku 7cm x 7cm ok. tylko, że w najgorszym miejscu głębokie na ok. 8mm (tak bardziej zawinięte) i tam lakier lekko odprysnął, ogólnie tragedii niema, ale chcę od razu zrobić, bo zima idzie i może mnie koleżanka ruda odwiedzić
drojek15
Nowicjusz

06 Gru 2009, 22:10

Podjedz do blacharza i bedziesz wiedzial mniej wiecej jak sie sprawa ma
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Chevrolet Corvette C1
    Zupełnie inne oblicze ma natomiast Corvette C1. Pierwsza generacja legendarnego sportowego Chevroleta była dostępna wyłącznie ze zdejmowanym dachem. Miała być odpowiedzią na brytyjskie i włoskie kabriolety importowane po ...

06 Gru 2009, 22:12

No właśnie jutro jadę, ale chciałem się psychicznie nastawić na jakąś sumę +-, bo teraz przed świętami takie 500-700zł odczuję na kieszeni. No ale... za błędy trzeba płacić.
drojek15
Nowicjusz

06 Gru 2009, 22:38

No mysle ze bedzie tak jak piszesz cos ok 500-700zl napewno
Barol
Awatar użytkownika

06 Gru 2009, 22:41

A ja jednak obstawiam trochę niżej... bo to tylko mały kawałek, a blacharz to dobry znajomy, może uda się coś taniej...
drojek15
Nowicjusz

06 Gru 2009, 22:54

No to moze po znajomosci bedzie cos taniej
Barol
Awatar użytkownika

07 Gru 2009, 18:48

Może nie będzie trzeba malować całego elementu myślę, że koszt nie przekroczy 300-400złmax.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001

07 Gru 2009, 19:03

Jeśli chciałbyś pokusić się o wyciągniecie tego wgniecenia to należy posłużyć się opalarką ale trzeba tak podgrzać blachę by nie przypalić lakieru ,potem miejsce pryskasz specjalnym preparatem zmrażającym i wtedy ładnie blachę wyciąga.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)