Koszty eksploatacji Volvo S60

12 Kwi 2018, 17:24

Witam. Chciałbym wymienić moją skodę octavie II na volvo s60 lub s40 lecz chciałbym się najpierw dowiedzieć jak wyglądają koszty wymiany części oraz ich dostępność/dostępność zamienników. Myślałem raczej nad benzyną 140 km. Samochodem robię dziennie około 20 km, w trasy rzadko jeżdżę. Mój budżet to 15 tys. Chciałbym też przy okazji się spytać jak sprawa wygląda z automatami bo czytałem, że nie są najlepsze.
Krajew
Obserwowany

Prawo jazdy: 0-12-2016
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: Skoda octavia 2
Silnik: 1.6 mpi
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

27 Lis 2019, 13:22

Ceny części nie różnią się znacząco więc tu myślę że dużej różnicy nie będzie. Jeżeli chodzi o automaty to faktycznie tu z tego co wiem lepiej zainwestować w samochód ze skrzynia manualną. Przy takim budżecie trafisz akurat na samochody z okresu kiedy występowały największe problemy z automatami w tych samochodach. Szczególnie dotyczyło to V70 ale takie same skrzynie były również montowane w S60.

Jeżeli chcesz zmienić Octavię to najlepiej na S60 bo w S40 będziesz miał mniej miejsca. Choć uważam, że ma ona jedne z najwygodniejszych foteli w swojej klasie!
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Bezpieczny wyjazd z małym dzieckiem
    Lipiec i sierpień to okres nasilenia wypadków drogowych z udziałem dzieci, które najczęściej uczestniczą w tych zdarzeniach jako pasażerowie samochodów, a więc wskutek błędów dorosłych. Za kierownicą ...