Koszty sprowadzenia auta z zagranicy

23 Lut 2008, 22:30

Witam
mam pytanie do ludzi sprowadzajacych samochody z zagranicy a mianowicie ile wynosza wszystkie oplaty ktore musze poniesc bo zastanawiam sie nad kupnem autka w niemczech. szukam samochodu za okolo 1500€.
z gory dziekuje wszystkim odpisujacym na moj post
szymek997
Nowicjusz

24 Lut 2008, 10:23

musisz liczyć koszty pobytu nocleg jedzenie . Potem zależy czy autko będzie wracać na kołach czy na lawecie jeśli ktoś ci przywiezie autko na lawecie musisz liczyć od 800-1500zł , a jeśli będziesz wracać na kołach musisz kupić tablice i ubezpieczenie 150 euro . W Polsce musisz zrobić wszelkie tłumaczenia zapłacić cło i zarejestrować auto to kosztuje w granicach 1500zł .
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

24 Lut 2008, 12:15

czyli do ceny samochodu zakupionego za 1500€ musze doliczyc 2000zl i wyjda mi koszty samochodu? czy mozna je jakos obnizyc poprzez napisanie mniejszej kwoty na umowie nie wiem zalozmy 10€?
szymek997
Nowicjusz

24 Lut 2008, 14:48

To ci nic nie da teraz w urzędzie się wycwanili i mają swoje książki według których wyceniają autko jeśli podasz nierealną cenę za nie . Więc lepiej napisz przykładowo 800 euro może uwierzą
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koncepcyjne opony bez powietrza od Toyoty
    Toyota Motor Corporation pracuje nad pełnymi oponami, które mają obniżyć masę samochodów i poprawić osiągi. Opony pozbawione powietrza są opracowywane z myślą o autach elektrycznych i wodorowych. Toyota zaprezentowała ...