Koszty utrzmania volvo a megane

03 Kwi 2011, 12:08

witam to znowu ja, kilka tygodni temu zakładałem podobny temat : megane czy volvo odnośnie bezpieczeństwa, teraz zakładam podobny ale tyczy się kosztów utrzymania, nadal mam dylemat czy megane I czy volvo s40 z początku produkcji.

czy jest jakaś kolosalna różnica w utrzymaniu tych aut?
renault:
-niby jest awaryjne ale za to mniej pali niż volvo s40 , no i raczej ubezpieczenie będzie niższe( mam 26 lat, to będzie moje pierwsze auto)

volvo:
-awaryjność chyba mniejsza niż meganki ale raczej droższy serwis i większe spalanie plus wyższe ubezpieczenie

zastanawiam sie czy koszty nie są podobne..hm? meganka mniej pali ale chyba częściej się psuje, volvo trochę więcej pali ale na naprawy zejdzie mniej kasy? i te ubezpieczenie..

mam dylemat czy kupic za 5 tys meganke i trochę kasy przeznaczyć na doprowadzenie jej do dobrego stanu czy szukać volvo w okolicach 7 tys i jakieś "drobne" wyłozyć do poprawy stanu pojazdu? czy za 5 tys znajdę bezwypadkową meganke , a za 7 tys volvo s40?
piotr1234543
Początkujący

Zdjęcia: 1
Miejscowość: sulechów

07 Kwi 2011, 12:55

Uważam, że lepszym pomysłem będzie S40. Jeśli znajdziesz zadbany egzemplarz, będziesz jeździł długo i szczęśliwie.
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

28 Maj 2011, 12:18

Tak to ważna praktyka, nauczmy się dbać o to co mamy a posłuży długie lata. Tylko trzeba temu poświęcić trochę czasu :)
Napisz do mnie jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o samochodach Volvo.
faldurf
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warsaw
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Verva Street Racing 2016
    W miniony weekend odbyło się jedno z największych wydarzeń motoryzacyjnych w Polsce. Festiwal Verva Street Racing 2016 zgromadził tysiące miłośników motoryzacji, dla których organizator przygotował wiele atrakcji. ...