REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
grand97 napisał(a):Podstawowe ceny + robocizna ile płaciliście powiedzmy za oleje, tarcze, klocki, zawieszenie, regeneracja turbo, czujniki.
grand97 napisał(a):Jak z rozrządem w 1.8T? Jest ustawiony w dogodnej pozycji, czy trzeba wyciągać silnior.
grand97 napisał(a):Interesuje mnie porównanie kosztów utrzymania tych dwóch samochodów
Nie ma z tym zadnego problemu, koszty napraw typowe dla turbobenzyniaków, w 1.8T czasami zawodzą cewki, po wiekszym przebiegu czasami odmawia posluszenstwa przeplywka, generalnie jest to stosunkowo bezawaryjny motor, zawieszenie troche kosztuje ale jest trwałe. Inna sprawa jest ze 26tys to tak na skraju na A4 B7 1.8Tgrand97 napisał(a):Jak z rozrządem w 1.8T? Jest ustawiony w dogodnej pozycji, czy trzeba wyciągać silnior.
200 konna wersja jest pozbawiona wad (no poza nagarem) ale 26tys to rowniez maly budzet na Leona 2 FR, w kazdym razie auto polecam z reka na sercu, zaden inny hothatch nie dawal mi takiej frajdy, osobiscie jezdze Cupragrand97 napisał(a):Rozważam również seata Leona 2.0 TFSI, tylko na właśnie TFSI...
grand97 napisał(a):Jak z rozrządem w 1.8T? Jest ustawiony w dogodnej pozycji, czy trzeba wyciągać silnior.
są takie zestawienia na forum:https://www.forumsamochodowe.pl/podsumowanie-i-spis-modeli-koszty-utrzymania-vt96514.htmgrand97 napisał(a):Interesuje mnie porównanie kosztów utrzymania
azzurro napisał(a):A jakimi jeszcze hothatchami jeździłeś?
Kao napisał(a):trzeba wzracać uwagę na ceny części bo są mocno nie aktualne.
ale tam są ceny z 2016, może warto by było pomyśleć o aktualizacji bo jak tak przeglądałem ( marki premium) to ceny podane są prawie 2 razy wyższe niż faktycznie, od 2016 już się trochę pozmieniałodzida napisał(a):nie jestem w stanie aktualizować ich z miesiąca na miesiąc