Koszty wymiany reduktora i filtra gazu

09 Gru 2020, 00:42

Ile zaplace za wymiane reduktora i filtra gazu u mechanika? Jakich kwot mam sie spodziewac?
Myrolq1
Nowicjusz

09 Gru 2020, 08:57

Wszystko zależy od tego jaki jest reduktor i gdzie umiejscowiony, ceny mogą być bardzo zróżnicowane, najlepiej zapytaj u gaziarza
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

09 Gru 2020, 09:49

Jaka lokalizacja? Będzie łatwiej Ci pomóc.
genar
Nowicjusz

09 Gru 2020, 10:15

Gdańsk, reduktor gazu lpg umiejscowiony w masce
Myrolq1
Nowicjusz

09 Gru 2020, 10:46

Widzę że Ty nie masz zielonego pojęcia może za słabo zinterpretowałem. Rodzaji reduktorów jest wiele i każdy ma inną cenę à wycenić Ci może gazownik jaki dla Ciebie będzie odpowiedni, cena usługi jest indywidualna i zależna od tego gdzie jest reduktor (napewno nie na masce), dodatkowo mogą dojść jakieś nowe węże jeżeli stare są niepewne lub inne elementy montażowe. Później należy zrobić regulacje. Nie da się określić kosztów przez internet. Może być to 500 à może być i 1000
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

17 Cze 2021, 17:45

Nie prościej będzie skonsultować się z kilkoma warsztatami w Twoim mieście, porównać ceny i wybrać najlepszą ofertę? Ja w ubiegłym roku korzystałem z usług takiej firmy. Zajęli się projektem i montażem instalacji gazowej w moim pojeździe.
Ostatnio edytowany przez ArteK, 18 Cze 2021, 09:35, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Regulamin pkt 4.4.e
Michal1980
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    [B] Getz 1,3 / Micra K12 1,2 / 206 1,4 / Fabia I 1,4
    Podstawowe kryteria zestawienia: - hatchback segmentu B - silnik benzynowy o mocy ok. 75KM - manualna skrzynia biegów - modele z ok. 2003 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Hyundai Getz 1,3 - 82KM - Nissan Micra ...

18 Cze 2021, 12:14

Myrolq1 napisał(a):Ile zaplace za wymiane reduktora i filtra gazu u mechanika? Jakich kwot mam sie spodziewac?
Za sama wymianę myślę że około 100zł + koszt nowego reduktora. Wymiana jest prosta.

Co do filtrów od gazu bo masz ich pewnie dwa to myślę że około 80-100zł wymiana z filtrami.
Myrolq1 napisał(a):reduktor gazu lpg umiejscowiony w masce
Pod maską :) zawsze jest on gdzieś przy silniku wpięty w układ chłodzenia. Czasem jest na wierzchu, a czasem gdzieś mocno wciśnięty i jak nie trzeba będzie demontować innych rzeczy żeby się do niego dostać to koszt wymiany powinien zostać na poziomie który podałem.

Regeneracje reduktorów to koszty 300-400zł. Tak mniej więcej średnio to wygląda.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

18 Cze 2021, 16:08

Rokiko napisał(a): Wymiana jest prosta.

No nie do końca jest taka prosta. Czasami trzeba zdemontować kilka elementów, żeby się do niego dostać. Dlatego Kao wspomniał, że jest to również uzależnione od tego, gdzie ten reduktor jest. A od tego z kolei jest uzależnione to, jakie to auto i jaki silnik, czyli ile jest miejsca pod maską.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000