KRADZIEZ DOKUMENTOW !!

27 Lut 2011, 22:47

Witam . mam straszny problem.
Kupilem niedawno auto marki peugeot 406 coupe . skradziono mi dokumenty. dowod rejestracyjny(belgijski) oraz ubezpieczenie(rowniez belgijskie)
samochod jest jeszcze niezarejestrowany , kupilem go w polsce , z wypisana umowa przez ta belgijke. jak mam teraz wyrobic sobie takie dokumenty , gdzie musze sie zglosic i z jakimi dokumentami ? bardzo prosze o pomoc .
danielo211
Nowicjusz

Miejscowość: Belgia

27 Lut 2011, 23:05

danielo211 napisał(a):z wypisana umowa przez ta belgijke

A przynajmniej ta umowa Ci została.... :?: :?:
danielo211 napisał(a):. jak mam teraz wyrobic sobie takie dokumenty , gdzie musze sie zglosic i z jakimi dokumentami ?

Niestety ale podejrzewam ze w Polsce nic absolutnie nie zalatwisz.Będziesz musial pisac o dostarczenie wtornika DR a moze nawet udać sie tam osobiście-zaznaczam ze nie posiadam az tak duzej wiedzy w tym temacie.Na poczatek proponuję udać się do WK i przedstawic tam swoj problem a moze oni Ci powiedzą od czego doklanie zacząc zeby dostać duplikaty DR tego samochodu...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

28 Lut 2011, 00:33

tak , umowe mam . i mam na wszelki wypadek sporzodzona z polakiem , ktora pozniej podre.
danielo211
Nowicjusz

28 Lut 2011, 00:36

danielo211 napisał(a):tak , umowe mam

To juz jakis plus.Rozumiem ze samochód sprzedał Ci "Belg'/na papierze/
danielo211 napisał(a):. i mam na wszelki wypadek sporzodzona z polakiem , ktora pozniej podre.

Z tym się nie spiesz,zdązysz pozniej to zrobic...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

28 Lut 2011, 00:54

tak , Belg. No wlasnie narazie ja dlatego trzymam.
udac sie do WK ? co to takiego ?
danielo211
Nowicjusz

28 Lut 2011, 08:30

Wydział Komunikacji jak mniemam.

Osobiście w wielu krajach wystarczy sama umowa zazwyczaj kupna-sprzedaży albo faktura i dokumenty te nie są potrzebne, ale u nas chcą nawet jakieś śmieszne dane typu nacisk na oś więc może być ciężko :/
Sam miałem wiele problemów jak na fakturze miałem o jedno zero za mało w VINie i posądzali mnie o kradzież i męczyłem się z tym 2-3miesiące :/ Aż w końcu musiałem zarejestrować auto na kogo innego raz jeszcze.
error106
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

ŠKODA Š978 (Typ 978), 1956 rok
    Decyzją Ministerstwa Przemysłu Czechosłowacji z roku 1955 czechosłowaccy konstruktorzy otrzymali zadanie stworzenia całkowicie nowego samochodu dla "szerokich mas pracujących". W tym czasie wdrażano produkcję modelu 440 (Spartak), ...