Kredyt na auto

22 Paź 2014, 15:22

Jak dla mnie to nie ma zbyt wielkiej różnicy pomiędzy tradycyjnymi kredytami gotówkowymi a kredytami samochodowymi. A jak już są jakieś różnice pod względem kosztów - to zwykle są one niewielkie. Kolega wyżej podał forum - ale więcej dyskusji na temat kredytów samochodowych, na co trzeba zwracać uwagę znajdziecie na http://www.forum-kredytowe.pl/f126/
Kilka razy pytałem tam w różnych sprawach i szybko odpowiadali.
Instat
Początkujący

Prawo jazdy: 17 02 1987
Auto: Citrone C2
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2001

27 Paź 2014, 13:33

Według mnie kredyt na auto to najgłupsza rzecz na świecie. Jak spłaci się kredyt to samochód już jest do niczego :P.
masadnibuz
Obserwowany

Auto: wrrwrw

06 Lis 2014, 10:15

To w zasadzie podwójna opłata,ponieważ samochód trzeba też naprawiać czy tankować,jedyne w co można się bawić to kredyt na nowy samochód z salonu gdzie naprawami nie musimy się przejmować.
Eperfekt
Początkujący

Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Seat
Silnik: Ibiza 1.9
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

07 Lis 2014, 07:51

Dajcie spokój z tymi kredytami. Kupujecie za gotówkę na taki na jaki Was stać. Nie dajcie się wplątać w spiralę!
ZibiZ
Nowicjusz

Auto: Audi

07 Lis 2014, 14:24

A to niby czemu? A jak dostajesz dobrą robotę ale 20km od zmiejsca zamieszkania to jakoś musisz dojechać do niej prawda? Więc w takich sytuacjach można się ratować kredytem jak nie masz akurat na zakup czegoś co Ci odpowiada. Z tym, że jak ktoś chce brać kredyt to nie na hurra tylko wejść sobie na forum kredytowe poczytać oferty przecież są specjalne działy proszę tutaj - kredyty samochodowe można popytać, poczytać opinie i jak się dobrze poszuka to kredyt wcale nie musi być aż taki drogi są takie które wynoszą 5-10%.

Natomiast nie zgadzam się, że kredyt to takie zło. Czasami trzeba.
Szensze
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 08 1988
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Audi A3
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niesłyszący na drodze
    Liczba osób mających problem ze słuchem szacowana jest na 10%-15% wszystkich mieszkańców globu. W Europie problem ten dotyka około 80 mln osób. W Polsce liczba ta szacowana jest na około 1 mln. Terminem ...