Czy warto brać kredyt na auto w wysokości 12000 tyś zł z 2000r jakieś audi a4b5 1.8b bmw e46 1.8b czy szarpnąć się i wziąść 20000 tys zł i kupić audi a3 2003-2004 rocznik 2.0b
osobiscie nie wzialbym kredytu 20k zamiast 12, dla nowszej budy i 2-3 lata mlodszego auta. nie wiem na jaki okres bys bral ten kredyt, ale oszacuj sobie ile auto straci na wartosci i ile odsetek ci dojdzie.. czysta matematyka. a3 w starej budzie bedzie wedlug mnie trwalsze od nowszego modelu, ale to tylko moje zdanie.
A3 jest kompletnie nietrafionym modelem- silnik 1,6 to porażka,płacisz za wygląd i nic więcej. Zwróć uwagę na szereg innych modeli,w tym wspomniane e46 solidne w benzynie 1,8 lub 2.0 plus gaz.
Kredyt na auto do użytku prywatnego to czysta głupota. No chyba, że zarabiasz 10 tys albo lepiej i chcesz już teraz mieć koniecznie nowe auto klasy premium... ale tak, czy siak ekonomiczny strzał w kolano.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku? Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
Droga hamowania vs droga zatrzymania Droga hamowania to odległość przebyta przez samochód od momentu uruchomienia hamulca do całkowitego zatrzymania auta. Natomiast aby poznać drogę zatrzymania, trzeba doliczyć odcinek, który przejedzie samochód ...
Najlepiej wg. mnie jednak uzbierać własną kasę i kupić auta za swoje a nie na kredyt tu koledzy mają rację, ew. jak potrzebujesz przykładowo 1000 zł więcej to możesz wziąć chwilówkę lub kredyt pod zastaw czegoś i po miesiącu czy dwóch go spłacić bo większe kwoty kredytu=większe ryzyko, że jak stracisz nie daj Boże pracę to momentalnie masz na głowie komornika i REJESTR DŁUŻNIKÓW.
spokojnie umowę mam jeszcze na 4 lata więc na spokojnie mógłbym wziąść więc wezmę chyba 12k i nad czymś pomyślę w stylu leon lub a4b5 lub coś z silnikiem 1.8
Zasada jest taka że im starsze auto, tym paradoksalnie mniejsze koszty eksplotacji. Części są tańsze, auto jest mniej skomplikowane, a mechanicy także mają inny cennik na auta 15 letnie i na auta 5 letnie
Weź samochód za 12k, a najlepiej za jeszcze trochę mniej, zostawiając 2-3k na pakiet startowy
Jeżeli samochód jest niezbędny a nie jest w stanie sam opłacić jego kupna to kredyt jest jedynym sensownym sposobem na jego uzyskanie. Chyba nikt mi nie powie, że pożyczanie w rodzinie jest lepsze Mój kuzyn Tomek właśnie kupuje samochód na kredyt i znalazł ciekawą ofertę, która nie będzie bardzo nadwyrężała jego budżetu.
Powiem wam szczerze, że nie widzę większej różnicy pomiędzy kredytem samochodowym a konsumenckim. Tzn jakaś tam różnica jest, ale z reguły jest ona drobna. Bo zobaczcie z punktu widzenia banku kredyt samochodowy jest tak samo ryzykowny jak kredyt konsumencki. Tego typu stwierdzenia i wnioski płyną także czytając wątki na tym forum o kredytach.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.